Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Porez na Camce
colonelo:
--- Citat: Dule 08, 03, 2011, 15:15:06 posle podne ---Te takse se jako tesko oslobadja. Ne vredi ni da prodas camac. Ni da ga preneses na novog vlasnika. Cudna igra. Za Petru dolazi bivsem vlasniku, meni i novom vlasniku iako je prilikom svake transakcije camac uredno prevodjen na novog vlasnika. :)
Cuvajte se jer moze da se nagomila a dokazivati njima da ste camac odavno prodali i preveli je mukotrpan posao.
--- Kraj citata ---
Дуле, у овој држави више ништа не може да ме изненади. Да ли имаш неки савет шта да се ради са чамцем да се такса не плаћа? или можда да се ја одјавим из Бгд- ваљда онда нећу плаћати таксу.
oblak:
Meni je stiglo danas. Za chamac od 8 metara 1580.- dinara. ja cu ove godine da platim pošto mi je chamac registrovan ali na kraju sezone ga odjavljujem iz Bg i odo za Pančevo
zoki novus:
danas drug aca registrovao camac 8x2.5m sa 9.9ks suma sumarum 9500din...
busa2:
takodje danas drugar sa marine registrovao gliser 6m sa yamahom 30 ks. Registracija komplet sa prvim upisom (znaci nova plovidbena ,broj...)Sve sa porezom na upotrebu dobara ful_ 11000 din da napomenem camac je stariji od 10 god.
oblak:
--- Citat: Dule 11, 03, 2011, 10:18:10 pre podne ---Taksa nema veze sa registracijom. Nju naplacuje grad Beograd kao taksu za drzanje camaca na reci. Komunalna taksa. Naplacuje se prema duzini camca i za camac od 10 m je oko 7500 dinara.
Tu taksu ne naplacuje ni jedan drugi grad. Cena zivota u prestonici.
Ako zelite da se oslobodite takse odjavite se iz kapetanije Beograd i prijavite u bilo koju drugu. Tamo registrujete camac i nema takse. Ali nikako ne zaboravite najvaznije.
Morate sa potvrdom iz kapetanije da ste camac odjavili u svoju opstinu i da tamo istrajete u tome da vas skinu sa liste za placanje te komunalne takse. A opstine se tesko odricu prihoda :) . Zato morate insistirati da se to odmah i pred vama uradi.
Isti je postupak ako ne registrujete camac ove godine. To vas nece automatski osloboditi komunalne takse, kao ni prodaja camca.
--- Kraj citata ---
Dule nije tolika komunalna taksa. Evo ja pred sobom imam obrachun. Osnov za oporezivanje je isti za sva plovila sa motorom od 7-15 metara i ona iznosi 1524, oo dinara. Plaća se u roku od 15 dana.
[/quote]
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju