Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Porez na Camce
Ljuba:
Welcome to Srbija, gde život ubija :skull:
ljubac:
Čak i da su, nekim slučajem, svoja luksuzna plovila registrovali u Srbiji, svi ukupno bi platili porez od, za njih tričavih, 35.000 evra.
Ja sam mislio da prokometarišemo onaj bold iz texta.
Ako je toliki porez kod nas koji patriote ne žele da plate.koliki li je tek u ovim egzotičnim krajevima.Možda im i plaćaju da tamo registruju.Ali to je malo verovatno.Verovatno su im i takse i porezi mnogo veći nego li da plate ovde.
Verovatno se stide da okače zastavu Srbije. Ili nesmeju to da urade jer većina svoje mezimce čuva po hrvatskim marinama.Lično znam čoveka koji usluge marine oko zadra plaća 36000E.On nije na onom predhodnom spisku.
Uzgred broj likova(srpskih državljna) sa jahticama preko milion evra procenjuje se na oko 100.
Kapetan:
registracija u inostranstvu je od 50 usd pa na gore... period od 1 god pa do 5 god..
niko ko drzi brod na moru nece registrovati brod u srbiji , jer svake godine mora da dovozi brod na novu registraciju u beograd ili gde se vec u srbiji registrovao , skoro sam procitao Kako se kalio Tiki i covek je posle prve godine preregistrovao na Crnu Goru basw iz gore navedenog razloga...
Kapetan:
prosle godine sam preracunao ... kakav god brod da imate, kosta vas oko 600 evra da ga regustrujete u USA...
power70:
Istekla mi je registracija na jednom camcu 01.decembra a trebao bi i drugi registrovati-zanima me sta je ostalo za porez da li se ukida od Nove godine ?
Ima li neko taj info?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju