Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Porez na Camce
Kapetan:
--- Citat: SALE NB 11, 05, 2009, 23:18:02 posle podne ---Spidi, bolje proveri tu informaciju još jednom. Ovde smo već diskutovali na tu temu.
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=767.0
Problem je što bi morao da imaš neki strani pasoš ili prijavljeno prebivalište u nekoj drugoj državi da bi upravljao tako registrovanim čamcem.
Drugo, kada bi posle poželeo da ga ponovo registruješ u Srbiji, morao bi ponovo da platiš carinu i porez, jer se to tretira kao uvoz.
A ako imaš šiklju ili kabinaš, registracija za čamce ( po dužini i obliku) je poskupela samo za 10%. Motori su, u stvari, meta ovog poreza.
--- Kraj citata ---
plus 5000 dinara svakog meseca za nesto (drugar platio za baylinera na delaware)... a prijava za devicanska ostrva kao mesto boravka moze da prodje ...
Kapetan:
--- Citat: spidi 11, 05, 2009, 23:40:57 posle podne ---E,TU SAM JA NAJEBO. MOTOR MI JE 90 KS A CAMAC PREKO 5M BEZ KABINE. IMA LI POPUST NA GODISTE.CAMAC JE STAR 12 GODINA
--- Kraj citata ---
ti si ako se ne varam u mojoj klasi mozda imas popust od recimo 4000 dinara znaci placas 40.000 ... pali ladju i 24og sa svima nama na usce :)
SALE NB:
Imaš 30% umanjenje poreza za čamce preko 10 godina.
Znači, ako se dobro sećam čamac bez kabine i motor preko 22,05kw = 30.000, oduzmi 30% = 21.000 dinara godišnje!
To je tvoja tarifa! :taunt: :wild:
Kapetan:
a bre on upada u moju klasu znaci 40.000
SALE NB:
On nema kabinu... 30.000
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju