Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Porez na Camce

<< < (32/72) > >>

ronac:
Fali njima jos samo Seselj, posto su vratili sve njegove takse protiv kojih su se borili i tako dobili glasace o tv pretplati da ne govorimo. :angry2: :girl_werewolf:

Ljuba:

--- Citat: deda  11, 05, 2009, 14:44:00 posle podne ---Pre dva minuta zavrisio sam razgovor sa kapetanijom i dobio potvrdu da je isti princip kao za automobile! A Sladja nije izvor,da se zna! :)

--- Kraj citata ---

Može i obratno! Ja teram čamac od drugara sa upisanom četvorkom a dodajem moj motor (imam račun) i molim lepo!
Niti on ima "luksuzan" motor niti ja imam čamac.

zoki novus:
ma ne idu pare od poreza kapetaniji
sa njima ce uvek biti saradnja na nivou :drinks:

Ljuba:
E baš tako, kapetanija radi samo administraciju a to onda dovate dahije pa udri po ušima.
Slično kao i sa TV pretplatom, nakačili na račun za struju i sad ko ne zna -> plaća a ko je upućen odavno je to batalio.
Sa vozilima je isto smejurija, pa na zapadu odavno se ne vodi evidencija o broju motora, to je tehnički deo kao i svaki drugi, bitno je da se poštuju saobraćajni propisi i bezbednost u saobraćaju, da je vozilo bezbedno za okolinu itd. Eno sad tamo uveliko rade i hibridna vozila tipa motor klasičan a elektromotor pozadi pa se dopunjuju.
Ovi naši ima tek onda da se slude kada to ovde dođe, mi se još držimo naših atesta iz kamenog doba a svet uveliko prelazi na novu generaciju.

Što se tiče ove naše muke možda je najbolja varijanta da uvek bude okačen ispravan motor (tipa četvorka) a ladno se tera pravi motor i ako me zaustave lepo ugasim jači motor pa neka neko dokaže da stalno vozim baš taj jači a ne onaj slabiji.
Čekaj, pa skoro sam video na nekom seoskom putu da je čovek upregao konja i vuče nekog poluraspadnutog keca, verovatno od dvorišta do dvorišta ali poenta je tu!, koristi jednu konjsku snagu.

SALE NB:
Spidi, bolje proveri tu informaciju još jednom. Ovde smo već diskutovali na tu temu.

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=767.0
Problem je što bi morao da imaš neki strani pasoš ili prijavljeno prebivalište u nekoj drugoj državi da bi upravljao tako registrovanim čamcem.
Drugo, kada bi posle poželeo da ga ponovo registruješ u Srbiji, morao bi ponovo da platiš carinu i porez, jer se to tretira kao uvoz.
A ako imaš šiklju ili kabinaš, registracija za čamce ( po dužini i obliku) je poskupela samo za 10%. Motori su, u stvari, meta ovog poreza.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju