Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Porez na Camce
deda:
--- Citat: Aka 11, 05, 2009, 14:27:25 posle podne ---
--- Citat: deda 11, 05, 2009, 14:23:06 posle podne ---Kratko uputstvo o LEGALNOM izbegavanju poreza ukoliko ove dustabanlije ostanu pri svom: papiroloski prodati motor bratu,kumu,prijatelju[zene nisu preporucljive mogu da u ljutnji prijave kradju"svog" motora] odjaviti iz plovidbene dozvole a onda ti "kupac" izda ovlascenje za koriscenje "njegovog" motora!Po plovidbenoj nemas motor,nema poreza a opet si legalan jer imas ovlascenje od vlasnika!Isto kao i sa automobilima! :aggressive: :wild: :on_the_quiet:
--- Kraj citata ---
Nece ici tako.
Prvo, nema potrebe za imaginarnim kupcem, posto vec neko vreme moze da se dobije potvrda o brisanju motora, tako da vlasnik ostaje isti.
Drugo, vlasnik camca je duzan da upise sve izmene u plovidbenu dozvolu, tako da je koriscenje motora koji nije upisan u plovidbenu dozvolu prekrsaj, bez obzira na koga se vodi.
--- Kraj citata ---
Motor nije tvoj ali ga koristis. ne mozes upisati tudju stvar u svoju plovidbenu!Provereno prilikom proslogodisnje registracije kod Sladje iz kapetanije!!! :)
Kapetan:
--- Citat: deda 11, 05, 2009, 14:31:47 posle podne --- Motor nije tvoj ali ga koristis. ne mozes upisati tudju stvar u svoju plovidbenu!Provereno prilikom proslogodisnje registracije kod Sladje iz kapetanije!!! :)
--- Kraj citata ---
jel imamo potvrdu za ovo :)
deda:
--- Citat: Kapetan 11, 05, 2009, 14:36:29 posle podne ---
--- Citat: deda 11, 05, 2009, 14:31:47 posle podne --- Motor nije tvoj ali ga koristis. ne mozes upisati tudju stvar u svoju plovidbenu!Provereno prilikom proslogodisnje registracije kod Sladje iz kapetanije!!! :)
--- Kraj citata ---
jel imamo potvrdu za ovo :)
--- Kraj citata ---
Pre dva minuta zavrisio sam razgovor sa kapetanijom i dobio potvrdu da je isti princip kao za automobile! A Sladja nije izvor,da se zna! :)
Kapetan:
--- Citat: deda 11, 05, 2009, 14:44:00 posle podne ---Pre dva minuta zavrisio sam razgovor sa kapetanijom i dobio potvrdu da je isti princip kao za automobile! A Sladja nije izvor,da se zna! :)
--- Kraj citata ---
deda jel to znaci da je kapetanija potvrdila pricu za motor na brata a ladja na mene ?
deda:
--- Citat: Kapetan 11, 05, 2009, 14:46:19 posle podne ---
--- Citat: deda 11, 05, 2009, 14:44:00 posle podne ---Pre dva minuta zavrisio sam razgovor sa kapetanijom i dobio potvrdu da je isti princip kao za automobile! A Sladja nije izvor,da se zna! :)
--- Kraj citata ---
deda jel to znaci da je kapetanija potvrdila pricu za motor na brata a ladja na mene ?
--- Kraj citata ---
Ostavicu te u ne znanju! :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju