Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Regata V V 2011
Misha D:
- Da li moze ucestvovati plovilo registrovano na stranu zastavu?
- Da li se u Titelu u Begej ulazi prekoputa restorana Alas ?
Pre dve godine u tu levu pritoku Tise (nisam siguran da li je Begej ili neki kanal) tesko se ulazilo i sa gumenim camcem. Pokusao sam 200-300m ali od trave i plicaka elisu na vanbrodskom motoru sam morao da cistim svakih par minuta.
- Kolika je minimalna dubina i cistoca (mislim na zatravljenost, drezga i sl) u predvidjenim kanalima u tom periodu?
- Znajuci za problem nedovoljnog broja vezova u Novom Sadu da li za ucesnike iz Beograda moze biti obezbedjeno nekoliko vezova u nekoj od marina poslednjeg dana radi boravka poslednje noci i kretanja sutradan ujutro za Beograd (plovilima sa brzinom 10-15km/h treba 6-10h do Beograda,tj. 5-10 km Save.)
Unapred hvala na odgovorima
leptirica:
- Plovilo registrovano na stranu zastavu moze ucestvovati s tim da je potrebno da pribavite odobrenje za plovidbu nasim vodam od Lucke kapetanije (taksa je oko 50 eura i odobrenje vazi mesec dana). Svakako vam je to odobrenje potrebno i ako hocete Dunavom da plovite.. Prosle godine je plovio sa nama i katamaran iz Hrvatske. Oko ovih stvari mozemo posebno pricati.
- U Begej se ulazi tacno naspram Titela i restorana Alas. Verovatno, kada ste uplovljavali pre dve godine, je bio izuzetno nizak vodostaj Tise koji je mogao uticati na smanjenu dubinu na ulazu u Begej. Sto se tice trave i socivice, bude je u odredjenim periodima tokom leta i u zavisnosti od rezima svih pritoka kanala, odnosno upustanja vegetacije u kanal. Ukoliko se i pojavi pred Regatu potrudicemo se da nasom mehanizacijom uklonimo sto je moguce vise.. U svakom slucaju, vegetacija je moguca eventualno samo na Begeju za vreme Regate.
- Osim u slucajevima ekstremno niskih vodostaja dubina Begeja i kanala kojim plovimo ove godine je 2,1 m.
Nadam se da ste zadovoljni odgovorima i ukoliko imate jos pitanja tu sam..
Pozz
leptirica:
Evo jos jednom da potvrdim da se sastanak odrzava u utorak 10.05. u 18 casova u Novom Sadu na NREK Liman. To je i jedna od prilika da predate svoje prijave (zajedno sa kopijom plovidbene dozvole) i da dobijete sve informacije koje vas zanimaju a vezane su za Regatu.
Pozdravi svima i vidimo se!
leptirica:
Hvala svima koji su dosli juce na sastanak... :)
Za sada imamo 39 prijava!
A ovako je to izgledalo:
leptirica:
Sa malim zakasnjenjem se javljam, nadam se da necete zameriti :)
Sto se tice situacije sa cistocom kanala ona je zadovoljavajuca. Bar za sada. Malo je nepovoljno to sto nam slede niski vodostaji Dunava i Tise pa u tom smislu "cuvamo" vodu i smanjen je protok. Do Regate ima jos vremena te cu jos koji put dati informaciju o stanju vode.
Drezge i socivice u jeku sezone bude na kanalima, iako ove godine idemo magistralnim kanalima kuda se redovno odvija plovidba pa ne bi trebalo da imamo vecih problema. U Banatskim kanalima bude socivica (za razliku od Backih) cija kolicina zavisi od prirodnih vodotoka kojim se snabdevaju plovni kanali.
Veoma je nezgodno davati sada informacije mesec dana unapred kako ce biti jer sve ovo zavisi od mnogih faktora (sunca, temperature, vodostaja,...)
Majstor koji ide je tu da ustanovi kvar, uradi sta moze u zavisnosti od kvara, a sto se tice delova ukoliko nemate rezervni deo sa sobom organizujemo kupovinu i dostavu do mesta gde se nalazimo.
A po pitanju spiska neophodnih stvari koje ne bi trebalo zaboraviti.... Mislim da bi mi trebalo mnogo prostora... Samo jedno je sigurno, sigurno ces nesto zaboraviti. :) Na Regate idem evo vec 16. put i svaki put nam nesto zafali, ali nikada nista vitalno i bez cega se ne moze.
Sto se tice tegljenja i komunikacije ne bih dopunjavala Odiseja koji je to savrseno objasnio :)
Valjda nisam nesto zaboravila...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju