E, ovako treba... > Johnson & Evinrude
Johnson 30 2t
Barba:
Izmenio sam prethodnu poruku, pa procitaj izmene. Jbg, dodatnih 2-3 km/h na toj brzini u deplasmanskom rezimu moze da trazi puno snage. Znas i sam kako ta kriva menja nagib u deplasmanskom rezimu. U svakom slucaju sledeci korak je da se proba 10x11 i bilo bi odlicno, ako je ikako moguce, staviti obrtomer radi probe.
Vuk:
Da li neko od forumaša može negde da pozajmi laserski obrtomer, ima da se kupe u Nišu, a ima i ovde http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Merno-regulacioni-instrumenti/Merno-regulacioni-instrumenti/Laser-Tachometer-Brojac-obrtaja-NOVO/2664233
Ja sam se nosio mišlju da sebi kupim jedan zato što nema obrtomer a trebalo bi da znam na koliko mi vrti motor.
Vuk:
i ovde http://www.interhit.co.rs/
srsa:
Добрим делом јесам разочаран, најпре су то били мајстори и мајсторска посла, затим проба са елисом која је добијена са мотором, затим проба са стандардном елисом. Да не спомињем финансијски фијаско око целе ове приче(а за сада без позитивних резултата). Уз све то ја сам лаик који је очекивао много више од онога што ћу уз овај мотор(који је феноменалан) моћи да добијем. Мислим на брзину и могућност дуже пловидбе у глисерском режиму али без да гас буде до даске. Наравно у старту сам направио грешку јер сам требао да купим мотор од око 50 КС. Али шта је ту је. Ако успе да изглисира са том елисом 10 х 11, бићу задовољан и са брзином од око 25 КМ/сат, уколико будем могао да је одржавам са 2/3 или 3/4 гаса. Нисам тип који јури за брзином по сваку цену, али ми је неопходна крстарећа глисерска брзина уз релативно мању потрошњу горива и уз немучење мотора.
Иначе, данас сам се чуо са Угљешом и његов коментар је отприлике следећи: "батали прорачуне, таблице и теорију, у старту сам ти рекао да је потребна елиса 10 х 11, и то што је немаш ти је узрок мале брзине и слабијег броја обртаја, а мотор је одличан".
Неопходна ми је та елиса на пробу и по могућству ако неко има обртомер, такође приликом пробе. Просто ми је ван памети да са овим мотором будем бржи од пасаре за пар километара, а да мучим мотор пуним гасом. :sorry: :sorry: :suicide:
Vuk:
Nabavi potrebnu elisu i reši se muke. Taj elan 495, ako sam shvatio da je taj u pitanju, traži dugu osovinu koji ti i imaš jel tako, da bar to eleminišemo kao mogući nedostatak. Ako ti je za utehu moj tata je muku mućio sa elisama, po nekoliko puta je išao do Milana dok nije ubo pravu, a sve zato što nije imao pojma i nije imao obrtomer. Zato sam i postavio onaj likn ka leserskim obrtometima jer ih možeš koristiti gde hoćeš i kad hoćeš.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju