E, ovako treba... > Johnson & Evinrude
Johnson 30 2t
retfala:
razumijem čovjeka. šteta što nije probao sam vozit jer bi onda bili puno pametniji o čemu se radi. Taj čamac bi morao niz vodu ići po mom i brže od 30 km. Zorter vam je blizu probajte od njega uzeti elisu 12
SALE NB:
To je na Zorteru i Srsi da se dogovore!
Ako neko ima ili zna nekoga ko bi mogao imati elisu 10x11 za Johnsona (izduv kroz elisu), a voljan je da je pozajmi na probu, neka se javi.
maverick:
zorterova je 12.5
Barba:
@Sale
Pa kako ti to izgleda, jel on blizu da izglisira. Inace citava logika u poredjenju sa tvojim camcem i tih dodatnih 5HP i po mom misljenju je sasvim ispravna. Mislim da Srsa ne bi trebalo tako brzo da se razocarava, razumem ga, ali nacicemo sta je.
Prva mogucnost:
Otpor elise sa tim korakom je preveliki za taj motor, motor se muci i spusta obrtaje, nizi obrtaji formiraju manju potisnu silu nedovoljnu za camac te tezine i otpor tog trupa, pa elisa proklizava i brzina ide u bunar. Nema druge nego da se ide na manji korak (11) cime ce se postici RPM i da se nadamo da ce potisna sila u tom slucaju biti dovoljna. Brzina bi u tom slucaju bila ~28 km/h.
Druga mogucnost:
Motor postize obrtaje, ali sila na tom precniku nije dovoljna za camac te tezine i otpore trupa pa zbog toga elisa proklizava. To znaci da je potreban veci precnik.
Ako bi znali koji je trenutni RPM motora, znali bi na koju stranu da idemo. Da li si siguran da to mozes po zvuku da odredis?
Jel ima srsa ovu nadogradnju sto pominje Darkobp?
SALE NB:
Barba, po mom iskustvu, svi ovi manji gliseri prelaze u gliserski režim pri cca. 20Km/h, uključujući i mog Elana.
Znači- nije daleko! Fali mu potisak za još 2-3km/h, onda bi već kriva otpora počela da pada.
Zato i mislim da bi već trim tabovi ili elisa 11 bili prava stvar!
Darkobp je produžavao korito ( kao LSI), pa je na toj nadogradnji napravio švanc, čime je dobio bolju plovnost sa malim motorom.
Koliko sam mogao da procenim, Srsin čamac je u "originalnom" stanju.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju