E, ovako treba... > Johnson & Evinrude

Johnson 30 2t

<< < (8/24) > >>

Barba:
Sta je bilo na kraju? Jel si uspeo da izglisiras?

srsa:

--- Citat: Barba  27, 05, 2011, 11:41:54 pre podne ---Sta je bilo na kraju? Jel si uspeo da izglisiras?

--- Kraj citata ---

Е мој Барба, још га нисам ни монтирао. Првог мајстора сам отерао, јер ме је завлачио и покушао да да ме превари. Други је окачио мотор, а затим ме звао да ми каже да мора пластичар да прошири рупу на месту где врх телефлекс сајле улази у бок задње кадице чамца, као и да направи "чашу" са унутрашње стране бока. Нашао сам пластичара и ево вечерас чекам да ми јави да ли је одрадио. Уколико јесте, сутра палим мотор на сувом, да видимо како реагују сајле команде и телефлекса. Ако све буде у реду спуштам чамац и пробам га у води. Иначе мајстор је приметио да сајла мењача нешто запире, као и да контакт брава за паљење мотора на јуедноручној команди заглављује па повремено остаје упаљен анласер. Све у свему ништа још нисам довршио до краја, изузев што су моји живци у вези са чамцем веоома близу краја. Наравно и финансије.  :sorry:  :diablo:

srsa:
Ево тек сад сам успео да пробам овај мој мотор и чамац.  Чамац је Елан 495 са кабином, а мотор Јохнсон 30 2т. Пропелер би требало да је (по речима Угљеше-Јонсона) 15-ица.  Укупна тежина чамца са мотором и помоћним  је мени непозната (ваљда око 400-500 кг), а ту сам и ја са бољом половином (додати још око 230 кг),
Ово су први утисци:
Нисам уопште задовољан. Брзина под пуним гасом, узводно Савом је по мојој слободној процени (без правог мерења јер немам чиме) негде око 15-ак км/h., низводно је нешто занемарљиво брже. Сложићете се да ово није никаква брзина. Пошто немам обртомер којим би измерио број обртаја мотора, рекао бих да по звуку нема више од 3000-3500 обртаја, наравно под пуним гасом. Ово су само моје претпоставке и утисци јер ни брзину ни број обртаја мотора немам чиме да измерим.  Јел могуће да је оваква ситуација само због пропелера (15-ица). Имам утисак да ради као на пола снаге.
Иначе, мотор ради перфектно, пали ко мина на пола кључа, уопште не дими, са те стране сам презадовољан.

maverick:
tesko i da je 15 picha propeler jer cini mi se za te snage je to definitino preveliko....ako je i blizu tom broju nemoze ga izvrtiti...a sigurno ga treba glisirati samo mora sve biti uskladjeno

njegos68:
 SRSA,čamac od 500 kila sa dvije osobe i motor od 30 ks  mora da glisira,i da ide od 35 do 40 km na sat...probaj sa elisom 13".. proveri i trim..   :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju