E, ovako treba... > Johnson & Evinrude

Johnson 30 2t

<< < (3/24) > >>

njegos68:

--- Citat: srsa  12, 04, 2011, 21:57:34 posle podne ---Хвала свима на лепим жељама. Надам се да ће Џони оправдати поверење и да ће успешно гонити мој Елан 495 са кабином(због тежине). Иначе Његоше, испружио сам се колико год сам могао а то је 900 Евра. Не знам да ли је много или мало али то му је што му је.  :drinks:

--- Kraj citata ---
   :good: Neka tebe u zdravlju služi..  :drinks: ..a svi mi (možda ne baš svi) se iispružimo koliko god možemo a ponekad i više nego što možemo.. motor je odličan a i cijena mu je dobra za ono što si dobio..samo mi ne reče jel kupljen kod Marinka u bijeljini ili...  :smile:

retfala:
Srsa čestitam :good: odličan motor. Koji veličine je propeler na njemu? Standardni bi trebao biti 13 ,  a vidim da ide na težak čamac pa će možda biti prevelik. Spajanje na teleflex je jednostavno da jednostavnije ne može biti. Motor je novije generacije i ima rupu na sebi kroz koju prolazi sajla. Pokušat ću danas uslikat kako to treba izgledat

LSI:
Srso, čestitam na prinovi!

Nadam se da će motor služiti onako kako izgleda.
Što se tiče povezivanja na daljinsku komandu, već je više kolega reklo da to nije problem.
U prilogu je sličica kako je moj Evinrude bio povezan (sad treba da nabavim novi sistem jer sam taj sa slike juče prodao.

U osnovi, ovi motori su vrlo slični i na sličan način se i povezuju sa komandama.
Na slici se vidi šta je potrebno za vezu motora sa "rukom" komande.

(Ono lišće koje se vidi u "kadici" je upravo lišće o kojem je Zoran pričao kada je predlagao jednom našem kolegi da na krmenoj dasci napravi veću rupu za izlivanje vode jer su rupe koje postoje obično vrlo malog prečnika; tako je čamac izgledao kada sam išao da ga vidim pre kupovine - posle radova koje su sada u toku, nadam se da toga više neće biti.)

SALE NB:

--- Citat: retfala  13, 04, 2011, 07:36:55 pre podne ---Srsa čestitam :good: odličan motor. Koji veličine je propeler na njemu? Standardni bi trebao biti 13 ,  a vidim da ide na težak čamac pa će možda biti prevelik.
--- Kraj citata ---

Moj Johnson 25 sa elisom 10x13 je gurao takav čamac sa tri odrasle osobe preko 30Km/h.
Računam da će ovih 5 dodatnih konjića još više olakšati izglisiravanje, a onda je verovatno moguć i maksimum preko 40Km/h

retfala:
Odlično! još bolje , da nema dodatnih treninga sa propelerima :lol:

LSI u pravu si to su jako slični motori , Jonika ima ispuh kroz propeler , a evinu ne. Srsa ima bolju mogućnost za spojit sajlu volana jer već ima na kandži predviđenu rupu za to.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju