Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

BELEGISKA ADA - ORGANIZACIJA

<< < (8/12) > >>

zorter:
Odlicno. To je dobra ideja. :good: :good:

HUMMER:

--- Citat: Zoran022  21, 04, 2009, 22:46:01 posle podne ---
--- Citat: HUMMER  21, 04, 2009, 21:37:22 posle podne ---U Subotu ujutru krecemo iz NS za Zemun, kum je kupio camac u Zemunu pa bi da ga Dunavom vratimo za NS. Nismo plovili nikad nizvodno od Usca Tise u Dunav pa nas interesuje kakvi su tereni na relaciji usce Tise - Zemun odnosno kakav je Dunav i na sta bi trebali da obratimo paznju...
Interesuje nas jos gde bi u povratku za NS mogli da zanocimo, planiramo da ce nas noc uhvatiti bas kod Belegisa, pa nas interesuje neko lepo mesto u zavetrini i naravno pri ovom vodostaju gde sta mozemo?
--- Kraj citata ---

Pri ovom vodostaju je dosta tesko naci zgodno mesto. Jedno od mogucih je upravo ovaj kanal izmedju Gavrine ade i leve obale Dunava. Plovni put je sa druge strane ade, nema talasa a i zasticeno je od kosave za koju kazu da ce biti za vikend. Uz levu obalu Dunava je cistija obala, manje je panjeva i obala je dosta strma. Uz Gavrinu adu ima dosta panjeva pa treba biti pazljiv, ali obala nije tako strma i lakse je izaci na nju.
http://wikimapia.org/#lat=45.035473&lon=20.3584814&z=15&l=0&m=a&v=2&search=gavrina%20ada

Takodje, zgodno mesto ti je i na donjem spicu Male ade, gde se vide oni pescani sprudovi. Nije na plovnom putu, obala je pristupacna, ali u slucaju vetra nije u zavetrini sem da udjes izmedju onih par manjih ada nizvodno, Formoza se zovu, ali tamo ne znam koliko je cist teren sada po ovoj vodi.
http://wikimapia.org/#lat=45.0080205&lon=20.3389978&z=16&l=0&m=a&v=2&search=mala%20ada

U krajnem, imas mogucnost i da pridjes skroz do sela, uzvodno od male ade, i pristanes tamo negde gde mi drzimo camce, ali u slucaju vetra tu znaju da budu prilicni talasi. Moja preporuka je ono sto rekoh na pocetku, Gavrina ada.

--- Kraj citata ---
Hvala Zorane na opsirnom odgovoru, pogledao sam Gavrinu Adu - odgovara sve, nocimo tamo ako sve bude islo po planu i programu...

deda:
Rekoh ja da je Zoran pravi za ovo!!Yacno i precizno!!! :smile:

SALE NB:
Evo, došao 1. maj, još uvek nismo ostvarili dogovor o izletu, ali vreme je, za promenu, ugodno iznenadilo. Osim par kapi kasno poslepodne, ostatak dana je bio skoro idealan.
Zeko je isplovio da "protegne" elisu do Belegiških ada, a tamo naletesmo na Zokija (aka kacintata), njegov novi brodić Gipsy i brojnu posadu u pripremama da prekrate život ozbiljnoj količini ćevapčića! :taunt: :yahoo: :yahoo:
Ljubazan poziv za ručak smo odbili, ali kafu i piće nismo!  :drinks:
Uz upoznavanje i ugodan razgovor, vreme je brzo proletelo.
Jedino što imamo zameriti, to je bio prizor koji neću komentarisati, ali slikali smo ga. Bez toga izgleda ne može nijedna lepa plaža na Dunavu.

U povratku, navratili smo u Tifran, kod Marka, na baš dooobru čorbu!
Slike čorbe vam ostajemo dužni, setili smo se kad su ostali prazni tanjiri! :good: :good: :dance1:

SALE NB:
Jeste Zorane, velika ada, malo ispod gornjeg špica, šteta što nisi bio u blizini da se pridružiš!  :drinks: 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju