E, ovako treba... > Restauracije

Transformacija elana 401 u malog fishermana.

<< < (6/46) > >>

ALBATROS:
Brzina radova se vidi i po datumu na samoj slici. :good:
Za sada ide sve kako treba. :preved:

petar_kozic:
Albatros,

pomno pratim radove i svaku sliku snimam jer to ceka i mog strica samo sto cemo mi to raditi sami i necemo praviti konzolu.

Takodje mislim da je trebala da ide daska po sredini, uzduzno.

Ako ti ne bude problem na kraju bi mogao da napises koliko je otislo vune i smole da imam orjentaciju.

Samo napred  :good:

maverick:
nikad nism vidio izmjenu zadnje daske...zasto je otvoreno tako usko a nije cijela zadnja strana...jeli ta daska toliko siroka tvornicki ili...

petar_kozic:
Albatros,

jedna stvar mi nije jasna.

Na jednoj slici se vidi da su raskomadali penu na komadice, a na drugoj slici se vidi celo dno od pene.

U cemu je fazon ?

Ignjat:
Nekoliko puta sam pregledao svaku postavljenu fotografiju i veoma je tesko prokomentarisati a da se niko ne nadje uvredjenim...mozda bi najpametnije bilo da trazis svoj novac nazad. Apsolutno u citavom poslu nije ispostovan nijedan detalj pravilnog laminiranja.
Obrazlozenje...
1. Pripremne radove nismo videli ali cisto sumnjam da je posle brusenja sve ocistio i oprao acetonom, ako gresim unapred se izvinjavam.
2. Kod laminiranja dna rekao bih da nije prvo sve premazao smolom pa zatim postavljao mat. Kod ovakvih reparacija radi se mat iz traka.
Prvo se laminiraju trake poprecno pa uzduzno, ili obratno. Tako se dobija veci broj preklapanja mata i samim tim jaca konstrukcija.
@zoran je Vam dao dobar predlog i trebali ste da ga poslusate.
3. Ni na jednoj slici se nevidi da majstor koristi drugi alat osim valjka za krecenje. Stim valjkom se samo nanosi smola ali je i nemoguce da se izgura vazduh. Za vazduh sluzi druga vrsta alata.
4. Letve za rostilj nisu prethodno niti impregnirane smolom niti su laminiranje.
5. Daska na krm. zrcalu je tako isfuserisana da nemam komentar.
6. Mnogo slobodnih vlakana mata viri iz laminata sto je pogubno za laminat ako dodje do proboja vlage ili vode.

Zaklucak je da ste na kraju dobili rad koji ce trajati do prvog proboja vlage ili vode, vazduha koliko hocete tako da Vam ne trebaju vazdusne komore. Ponavljam to je moj komentar i nadam se da se niko nece naci uvredjenim :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju