Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Ko ima ovlscenje kontrolisanja plovila ili tako slicno?
jugov:
lepo vi ! ne sme , pa ne sme policija da vrši proveru da li je čamaca registrovan, pa kao da nadju nešto što je ukradeno ako ne izvrše proveru . de da mi neko objasni.
fisherman:
Cekajte ljudi....
Ukradem ja gliser... i izvezem ga na put.... sta onda sam siguran >????? sve dok ga ne vratim u vodu?????
Vuk:
Ma ne, pogresno shvatate, moze policajac da te zaustavi i da utvrdi vlasnistvo nad camcem, ali da te kazni zato sto ti nije registrovan camac, pogotovu na putu, to ne moze.
maverick:
evo kako je kod nas...ako vuces camac na prikolici moze da bude ne registriran ali moras imati racun i jedino u slucaju da ga vozis na registraciju...plovilo preko tri metra ne smijes voziti ni na registriranoj prikolici ako je plovilo bez papira...
na vodi te kontrolira i rijecna ili granicna policija ili kapetanija...i sve troje imaju iste ovlasti....osim sto kapetanija ne trazi ribolovnicu i prebrojava ribu....
kad dodjem u aljmas na spust i doceka nas policija kontroliraju i camac i vozilo s kojim idemo kuci i pribor i dozvole i broj ulovljene ribe te trazi i tocno vrijeme kad smo izasli na vodu i upise kad smo se vratili...
sto puta sam trazio da mi svaki ponaosob kaze sta smije i sta ne smije.....smiju sve....zato kod nas na dunavu nema ni jednog ne registriranog plovila a na rijecnom toku rijeke drave u duzini 40 km rijetko da mozes naci camac bez registracije....usput kazna za upravljanje registriranim plovilom bez dozvole je 350 eura
tico:
To je sve u redu ali znaš i sam koliko je skupa kod nas registracija :stop:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju