Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Ko ima ovlscenje kontrolisanja plovila ili tako slicno?
Vuk:
Citam na sajtu navodi.com covek dobio poziv na sud zbog neregistrovanog plovila pa se povela rasprava.
Pa vas ja pitam, prvenstveno ko zna 100% ko sve moze da kontrolise plovidbu, da li je plovilo registrovano ili ne, pa cak i u saobracaju pri vuci camca, da li moze saobracajac da izvrsi proveru i da li je to po zakonu. Ok mi je da saobracajac proveri tablice na prikolici ali da proverava da li je reg ili ne to mi bezveve, mesa se u posao kapetanije itd. Postoji li neka uredba koja ovo regulise, moramo ovo znati!
Kapetan:
daj link da vidimo gde
Kapetan:
nasao :
http://www.navodi.com/forum/viewtopic.php?t=2933&postdays=0&postorder=asc&start=0
ako mi ikada napisu kaznu seticu se ove teme i procitati u zakonu sve pre nego sto ode kod sudije, gde cu traziti da se vodi zapisnik , i priloziti zakonske akte .... necu se zaliti platicu kaznu a onda cu razmisliti a li cu tuziti drazvu sudiju ili koga vec , to jest sta je skuplje dara ili mera...
generalno cuo sam da su se vec pojavili advokati koji rade na procenat .... sto je jako dobro za ovakve slucajeve
Dragan V:
Vuče ima pravo po zakonu saobraćajna policija da kontroliše ,da li je plovilo registrovano zbog krađi.Sigurno 100% sva prava kao i rečna.
Šta ti još nije jasno slobodno pitaj.
mossi:
Kod nas u marini Apatin, od ove godine: Zbranjeno držanje čamaca na privezu ako nisu registrovani!
Ovo ostalo niko ništa ne kontroliše.. :suicide:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju