Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Sa njive na vodu
Kapetan:
skeledzijo o kakvoj se tacno konstrukciji radi ?
skeledzija:
--- Citat: Dule 20, 03, 2011, 00:49:28 pre podne ---Da ti pozelim dobrodoslicu na forum i ja.
Ali moram i da stavim par primedbi.
Ako su oni sa tobom na plovilu tvoji prijatelji napravio si gresku "ukrcavsi" ih. Nimalo bezbedno bez obzira na veliku ljubav i zelju. Sto pre napravi pravi camac. Nije nista skuplje ali je mnogo bezbednije. Ja jos uvek nemam unuke ali nikada ih ne bih na taj nacin provozao po Tisi.
Nemoj da zameris, kritika je dobronamerna.
--- Kraj citata ---
Sasvim si u pravu !I Znam da plovidba uopšte ima svoje zakonitosti.A ni vrag uvek ne spava .
Niti bih da tupim,jedino što sam dosta testirao taj splav u plićaku, blizu sela,a tada ovako "vozio" unučiće,i bez pojasa.
Jednostavno sa svojih 11o kg kad stanem na jedno ćoše,pa nema šanse da prevrnem....
Ali Tisa nije plićak,baš sam pogodio prošle godine da vidim njene čudi.
Uostalom,vezan uz obalu,za pecanje ipak mislim da će dobro služiti. A ima i arnjeve kao diližanse.
skeledzija:
--- Citat: Kapetan 20, 03, 2011, 00:58:31 pre podne ---skeledzijo o kakvoj se tacno konstrukciji radi ?
--- Kraj citata ---
Vrlo jednostavna i stabilna konstrukcija (po mojoj pameti).
15 komada kanal.cevi dužine 4 m.ispunjeni stiroporom i nešto poliuretanom,spojeni na 5 mesta poprečnim "gredama".Pozadi zatvoreni kolenima 9o stupnjeva,a napred sa dva po 45 stupnjeva,da bolje plovi .Pokriven ceo sa 0.6 mm osb ploče i pokriven rashodovanom oblogom plast.bazena,da ne klizi,i da lepše izgleda. (to sam zamajmunisao,teži je osb nego ceo splav,a i vodu upija još).
Znam,danas bi ispao skuplji nego čamac,ali pre nekih 6-7 godina sam polako kupovao te cevi za jeftino...a nisam ni imao nameru za čamac,a o Tisi ni sanjao nisam.
Tačno je tako,Dule! A koliko i umem sa gradjom i gradnjom i moglo bi se,i alata imam, ali šta ću kad je već taj voz otišao.
Možda nisam sve ovo trebao postaviti i reći,ako bi još znali kakve sve budalaštine radio tokom života,sigurno bi rekli da nisam normalan.A neka i jedan takav bude medju Vama.
eni blue:
U svakom slucaju dobro ti nama dosao bez obzira na vrstu plovila, a smatraj sve gore primedbe stvarno dobronamernim, i navijam da se odlucis na sigurnije plovilo i da uzivas sa svojom porodicom. :tenk: :drinks:
Arsa:
Dobro nam dosao. :drinks:
Ako sam dobro shvatio, ti vec neko vreme kibicujes sta se sve ovde radi.
Siguran sam da ces posle par susreta u zivo sa nekim od nasih "ludaka" krenuti u izradu novog i sigurnijeg plovila.
Malo je jedan Grunf za ovoliki sajt. :buba:
Do tada uzivaj u onome sto imas i salji izvestaje o svojim ili aktivnostima tvojih prijatelja. :declare:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju