Autor Tema: nemar brate i to ti je  (Pročitano 8514 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
Odg: nemar brate i to ti je
« Odgovor #15 poslato: 04, 03, 2011, 19:41:14 posle podne »
 :scratch_ones_head:

Nekako osećam da će se vrlo brzo u oglasima nuditi "lepo očuvan" SUZUKI 30...... :suicide:
Deda Zoran

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #16 poslato: 04, 03, 2011, 19:59:16 posle podne »
Не ради се овде о немару. Зоке је лепо објаснио: човек је народни посланик.  Ствар је јасна, ради се о изгубљеном појимању вредности. Неко ко није у могућности би тако слатко уживао мазећи и пазећи тај лепи чамац и још лепши мотор, а дотични кабадахија.....  Када се тако односи према својој имовини, како ли се тек понаша према државној(народној)? Требало би га искључити из чланства и обавестити да чамац везује на неком другом месту.  :scare:  :sorry:

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #17 poslato: 04, 03, 2011, 20:47:02 posle podne »

Pratim ovu prepisku

I moram da iznesem moje misljenje pa kako god ga ko shvatio.

Toliki nemar,jednostavno nema opravdanja,od vlasnika camca.
Cime se on bavi,pa za nas ljude sa vode je najmanje vazna stvar,ako vo-
li vodu.Znaci treba ga izgrditi.

Ima tu jos jedna vrlo bitna stvar.Kako su vlasnici pontona mogli
da dozvole da do tako necega uopste dodje?I njih treba izgrditi.

Toliko od mene.   
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #18 poslato: 04, 03, 2011, 21:13:24 posle podne »
Ma šta se vi nervirate, kad se vlasnik ne žesti? :nono:

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
« Odgovor #19 poslato: 04, 03, 2011, 21:22:40 posle podne »
vlasnici pontona su mu dostavili pismeno o obavezama u marini kako njemu tako svim clanovima koji su na vezu i potpisao je ugovor-dobro je on prosao imamo pravo jos da trazimo materijalno obestecenje koje je nastalao na vezu i da trajno izgubi mjesto,zbog svog nemara i bahatosti ,neznam zorane ja kod tebe vidje dosta camaca na adi potopljenih u tvojoj marini

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #20 poslato: 04, 03, 2011, 21:38:34 posle podne »
U našoj marini ima ok 250 čamaca i vodu vade sami vlasnici, njihove komšije (prijatelji) ili plate čuvaru da ponekad baci pogled i izbaci vodu ako je kritično. Niukom slučaju to nije obaveza marine. Nije da ne bih voleo da jeste, jer bi me to poštedilo dosta zezanja, odlaska za Apatin, kad mogu i kad ne mogu.

Ali takva klauzula u ugovoru ne postoji.  :nono:

Od ove godine biće instalirana kaljužna pumpa, ali opet se treba osloniti na elektroniku od 50-tak evra, da čuva nešto od 5-6ke...  :wild:

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #21 poslato: 04, 03, 2011, 22:02:40 posle podne »
s takvim nikad nisam nacisto..mi vezemo camce uz male pontone, svatko za svoj i imamo obvezu na promjene vodostaja dizati i spustati daske..sto puta bar pojedincima dignem dasku i izbacim vodu iz camca, zao mi da se potope..a vecina ih to shvati...ma uvijek je netko tamo pa ce to odraditi..dodje mi da jednostavno okrenem glavu i prodjem...a zao mi kao da su moji

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #22 poslato: 04, 03, 2011, 22:57:24 posle podne »
vlasnici pontona su mu dostavili pismeno o obavezama u marini kako njemu tako svim clanovima koji su na vezu i potpisao je ugovor-dobro je on prosao imamo pravo jos da trazimo materijalno obestecenje koje je nastalao na vezu i da trajno izgubi mjesto,zbog svog nemara i bahatosti ,neznam zorane ja kod tebe vidje dosta camaca na adi potopljenih u tvojoj marini

ja bas otvorih jednu temu o tome pre neki dan , ako je takav ugovor mislim da je to najpostenije a ne naplacuje se brdo para a usluga nula.. :good:

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
« Odgovor #23 poslato: 04, 03, 2011, 22:59:50 posle podne »
    Moj imenjace,gde ja drzim ladju nije marina vec PARKING.
Kada bi ja gazdovao cuvari bi debelo odgovarali za svaki po-
topljeni camac.
    "Gazde"  bi se naplacale za vadjenje vode,i prevezivanje
camaca.  :drinks:

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #24 poslato: 05, 03, 2011, 09:23:37 pre podne »
Zorane ... Za 5 evra mjesecno koliko je ovde cijena priveza je sasvim dovoljno sto niko nije blatnjav kad dolazi na camac . Svakodnevni obilasci i citava muka oko pomjeranja kompletnog pontona je besplatna za sve clanove. Da nema Zoketa svi bi mi po Savi camce trazili kao sto se i desava cesto na "divljim" privezima. Dva dana ranije taj isti camac je Profa ocistio od 40 cm snijega , e pa sad , da li je mozda trebao da ulazi ispod najlona i izbaci vodu ...pitacu ga . Ja sam bio tamo i kad je cisceno i kad je vadjeno i nimalo se ne osjecam krivim sto je potonuo . Zbog socijalnog pristupa naplacivanju usluga nema mogucnosti da se zaposli lice koje bi bilo odgovorno za camce. Nas nekoliko (ja najmanje ) vodimo racuna o kompletnom vezu a pojedinacna plovila su odgovornost vlasnika. Niko njemu nije zabranio da dodje i izbaci par kofa vode , naprotiv , obavjesten je da mu je plovilo u nikakvom stanju . Kompletna ova prica oko priveza (marine) je jedan amaterski pokusaj da se pomjeri situacija malo naprijed . Treba natjerati ljude da misle malo drugacije a to je najteze . 
P.S.
Ako se nevaram , a i to je rijetkost, prosle godine je tu u Beogradu na jednoj od dobro placenih marina bilo vise potopljenih brodica i camaca ...
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #25 poslato: 05, 03, 2011, 15:06:30 posle podne »
Zorane ... Za 5 evra mjesecno koliko je ovde cijena priveza je sasvim dovoljno sto niko nije blatnjav kad dolazi na camac . Svakodnevni obilasci i citava muka oko pomjeranja kompletnog pontona je besplatna za sve clanove. Da nema Zoketa svi bi mi po Savi camce trazili kao sto se i desava cesto na "divljim" privezima. Dva dana ranije taj isti camac je Profa ocistio od 40 cm snijega , e pa sad , da li je mozda trebao da ulazi ispod najlona i izbaci vodu ...pitacu ga . Ja sam bio tamo i kad je cisceno i kad je vadjeno i nimalo se ne osjecam krivim sto je potonuo . Zbog socijalnog pristupa naplacivanju usluga nema mogucnosti da se zaposli lice koje bi bilo odgovorno za camce. Nas nekoliko (ja najmanje ) vodimo racuna o kompletnom vezu a pojedinacna plovila su odgovornost vlasnika. Niko njemu nije zabranio da dodje i izbaci par kofa vode , naprotiv , obavjesten je da mu je plovilo u nikakvom stanju . Kompletna ova prica oko priveza (marine) je jedan amaterski pokusaj da se pomjeri situacija malo naprijed . Treba natjerati ljude da misle malo drugacije a to je najteze . 
P.S.
Ako se nevaram , a i to je rijetkost, prosle godine je tu u Beogradu na jednoj od dobro placenih marina bilo vise potopljenih brodica i camaca ...

poljo sad kad vidim cenu veza kod vas mogu samo da zazalim sto niste blize nama ... ja za deset puta vecu cenu imam malo bolju uslugu ...

al generalno mi je uvek dilema da li traziti jeftin vez ili skuplji vez , i koliko usluga zaista vredi ..

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
« Odgovor #26 poslato: 05, 03, 2011, 15:29:04 posle podne »

Ja sam izneo moje misljenje,i stvarno me nervira kad
kao argument koristite kod NAS kod VAS.
                 Medju prvima sam bio ,koji se obradovao,kada sam cuo
da pravite marinu.Imam utisak kao da sam i ja ucestvovao u tome
pa ako zelim da ta marina funkcionise na jednom visem nivou stvar-
no neke stvari ne razumem.
                 Budite Vi meni zivi izdravi.  :drinks:

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #27 poslato: 05, 03, 2011, 18:20:26 posle podne »
5 evra mesecno. to je cena.  :dance1:

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #28 poslato: 07, 03, 2011, 08:53:47 pre podne »
Zorane ,potpuno si u pravu , moja velika greska sto napravih takvu jezicku bravuru. Mlada je ovo marina , kad narastemo bice puno bolje .
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
« Odgovor #29 poslato: 07, 03, 2011, 13:50:02 posle podne »
Vidi imenjace i mene nervira ovo Nas-Vas ali sta ces tako je,htjeli mi nehtjeli podijelise nas dusmani,ali smo mi zato da odrzavamo veze i prijateljstva. Niko nije pomenuo vas-kao vas nego uslovi kod vas na marinama i na nasoj ovoj maloj marini koja se svakog dana povecava i poboljsavaju uslovi u njoj. Tema je cisto postavljena da se pokaze svima sta znaci nemar i bahatost,jer da imamo osjecaj krivice za ovo sto se desilo sigurno nebi postavio ovo i pokazao ,nego bi sutio i krio nasu sramotu.Zao mi je sto jos nemamo video nadzor ali bice ga uskoro cim padne ovaj snijeg i dodje struja do nas ,pa da se tacno vidi kako se sve to odigralo.Mi zasad nemamo ni cuvara ni profesionalno lice koje je u marini,i sistem nam je onaj proleterski drugarski ,sve dok se ne stvore uslovi za ovo drugo i bolje.Nemoj da se ljutis niko te nije prozvao i znamo da nam zelis sve najbolje,samo se poljo osjetio prozvanim za odgovornost,hahahaha i neka si ti nama ziv i zdrav i uvijek nam dobrodosao a i bolje te nasli kad te nadjemo