E ovako, svuda sam gledao i raspitivao se ali slaba vajda. Planiam da radim korito ispod vodene linije. U pitanju je matora pasara koja pije vodu u kolicina koja odgoara njenim ispisnicima. Znaci oko 25 litara za sezonu izbacim napolje. Hempel za ove stare osmozicne rage preporucuje sledece:
Odmascivanje i Smirglanje
Popravka HEMPADUR Epoxy Fillerom 35250
2 sloja LIGHT Epoxy PRIMERA 4555
2 sloja HIGH PROTECT Epoxy PRIMERA 3565
1 sloj LIGHT Epoxy PRIMERA 4555
Antialgin
E sad to izadje dosta para. Zorka u ponudi ima Epoksi osnovni i Epoksi katran. Misljenja sam da bi bilo dobro,a ipak jeftinije to uraditi ovako:
Odmascivanje i Smirglanje
Popravka HEMPADUR Epoxy Fillerom 35250
2 sloja Epoksi osnovnog - Zorka
2 sloja Epoksi katrana - Zorka
1 sloj LIGHT Epoxy PRIMERA 4555
Hempel Antialgin
E sad ono sto je nepoznanica je da li ovaj epoksi osnovni i katran ima smisla nanositi na plastiku, jer u tehnickom listu pise da je za celik. JBG.
Hempelovi proizvodi su namenjeni celiku, fiberglasu, Sperploci, Aluminijumu.
I jos jedna bitna stvar, epoksi filer kosta 3500 (1L), znam da ima neka fora da se epoksi smola pomesa sa nekim djavolom aerosilom ili nekim mikrobaloncicima i da se dobije git. Gde to da kupim.
Aj pomazite ako znate, jer cu na kraju da uradim kako sam smislio pa ako ne valja bacicu ragu i sve u pm i idem na tavan da se obesim medj sunke...
Ajd uzdravlje,
PS. Da dodam. Zorka ima i PUR prajmer za poliuretanski lak. Mislim da mi to nece zavrsiti posao jer nece pruziti nikakvu posebnu zastitu. Cenim da je to za prosto farbanje camaca koji su u boljem stanju tj. nemaju problema sa osmozom.