Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Sujeverja...

<< < (2/4) > >>

Kapetan:

--- Citat: Luna  19, 02, 2011, 20:20:27 posle podne ---U pravoslavlju za sujeverje nema mesta.

--- Kraj citata ---

uh to je krajnje diskutabilno...

nisam nesto preterano sujeveran .. ova tema je zamisljenja kao mali popis da se ne zaboravi ...

ПЕЦОВ:
nisam sujeveran al pu,pu,pu pomeri se s mesta,da ne cuje zlo.  :superstition:

budens72:
nikada nisam gledao na to koji je dan i da li treba ići na vodu..... svaki moj slobodan dan je pravi dan za izlazak na vodu  :good:

igorbos:

--- Citat: pingvin44  19, 02, 2011, 21:29:43 posle podne ---Pa da bi nesto respektovali moraju valjda za to da imaju ime???

--- Kraj citata ---
Znaci,ako te respektujem moram i da te zovem nekako mimo tvog imena?

igorbos:

--- Citat: Luna  20, 02, 2011, 12:19:05 posle podne ---Kazu da nazalost mali broj ljudi slavi ovu slavu, uglavnom su to rudari , ''bunardzije'' cak je verovanje da se na taj dan ne kupa.Setite se 21 jula prosle godine koliko ste sreli ljudi na plazama mora,reka.Nasa vera u Boga treba da bude jaca od sujeverja, zato sam na pocetku rekao da u Pravoslavlju nema mesta za sujeverje.

--- Kraj citata ---
Ja uzivam u rijeci na sve moguce nacine.Za Prokopov dan se ne kupam,nikad,dal sam glup,zaostao ili ne meni nije bitno jer je ja na taj nacin postujem a stariji kazu da rijeka uzima svoj danak,najcesce  taj dan.Dali uzima ili ne meni ni to nije bitno,bitno mi je to sto joj na taj dan od davnina ukazuju strahopostovanje pa tako i ja.
Za svetog Nikolu se u citavom svijetu brodovi zaustavljaju i sidre,sad,ako smo mi ti koji jedini ne treba da postujemo onda......jebiga!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju