E, ovako treba... > Elektrika

topla voda, sanitarna, i grejanje sa bojlera na 220v preko invertera sa akumulat

<< < (2/8) > >>

zoki novus:
trebace tu neki malo jaci agregat.....

Zoran Marinković:
 :censored:

A koje su šanse da se ukomponuje vebasto uz doradu i dogradnju, on radi na 12 ili 24 V i ne treba agregat....

broker975fx:

--- Citat: zoki novus  09, 12, 2011, 20:14:50 posle podne ---trebace tu neki malo jaci agregat.....

--- Kraj citata ---

Pa i ne mora ako se stavi malo slabiji grejač do kilovat onda bi ga opušteno terao i neki od 1-1,5kw.
Ja se razmišljam da li mi se isplati da uzimam agregat koji daje 24v ali ima dobro punjenje od 40a pa kada mi treba neki jači potrošač na 220v krešem agregat i njega koristim za dopunu akumulatora a 220 izvlačim preko invertora od 1.3kw. Sa druge strane imam one jeftine i ne nešto preterano efikasne invertore pa je možda bolje ne svirati i uzeti normalan agregat na 220v koji bi uz 230w solara trebalo da bude više nego dovoljan.

mesechar:
Mislim da je skroz neracionalno toliko konvertovanje energija mislim agregat pa na 220volti bojler itd...za malo tople vode agregat bi morao prilicno da radi...sad nije pitanje vise ni goriva ni troskova al brate mnogo akanja....mislim da brzoprotochni plinski bojler je jedino pravo rešenje dovoljno je da vod a krene i dobijas pregrst dobro zagrejane vode ....mislim da je trošenje elektrichne energije za zagrevanje vode najgora moguća opcija još ako napraviš slabiji grejač od kilovat uz pad napona koji se javlja kod agregata.....nećeš se baš nešto iskupati.

zorter:

--- Citat: Zoran Marinković  09, 12, 2011, 21:14:23 posle podne --- :censored:

A koje su šanse da se ukomponuje vebasto uz doradu i dogradnju, on radi na 12 ili 24 V i ne treba agregat....

--- Kraj citata ---

Moguce je to uraditi. Sistem gorionika za parno grejanje.

A, ako je brodski motor u pitanju, moguce je uraditi i izmenjivac toplote od rashladnog sistema motora. Sasvim dovoljna temperatura za vodu u "bojleru". :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju