E, ovako treba... > Radio stanice...
Nauticka Radio stanica + AIS Prijemnik (dodatno)
LSI:
--- Citat: Bećar 09, 08, 2012, 21:59:31 posle podne ---...
Šta raditi,pod uslovom da imam radio stanicu,kada naiđeš na čoveka koji je doživeo srčani udar na čamcu ili pecanju ?
...
--- Kraj citata ---
Na ovo sam zaboravio da dam komentar.
Pre svega treba da pokušate da ukažete prvu pomoć adekvatnu za slučaj koji se dogodio.
Prvu pomoć smo nekada učili u školama, bila je obavezni deo na vozačkom ispitu. I na polaganju za UMČ postavljaju pitanja iz prve pomoći... Ali čujem da je učenje prve pomoći već dugo stvar minulih vremena.
Ipak, prema datoj situaciji pokušajte da učinite ono što mislite da će pomoći onome kome je pomoć potrebna. Pre svega pokušajte da utvrdite o čemu se radi, a zatim procenite ozbiljnost. Iza toga dolazi pokušaj obaveštavanja i pozivanja u pomoć.
I ostaje da se pomolite Bogu da se sve dobro završi (u takvim situacijama i ateisti se mole, pa se nemojte ni vi ustručavati). A Bog je dobar i često pomaže i onima koji to najmanje zaslužuju (znate za onaj stari vic kad čovek po kiši popravlja motor i psuje boga, a naidje sveštenik i prekori ga što huli na Boga i predložimu da se pomoli ne bi li mu bog pomogao; posle još mnogo psovki čovek prevali preko jezika: Bože, smiluj se! Tog momenta motor proradi, a pop opsuje Boga...)
broker975fx:
--- Citat: Bećar 09, 08, 2012, 21:59:31 posle podne ---Malopre sam našao temu "Upotreba radio stanice".Ukratko se opisuje komunikacija sa ostalima u etru
Pošto ja nemam radio stanicu i nemam dozvolu "radio amatera" interesuje me kako bi tekao razgovor u slučaju havarije,potapanja,zdravstvenih problema...
Da li se u našem radio saobraćaju koriste izrazi "Mayday" i "Pan Pan" ili su to neki prilagođeni izrazi.
Šta raditi,pod uslovom da imam radio stanicu,kada naiđeš na čoveka koji je doživeo srčani udar na čamcu ili pecanju ?
Posle ukazivanja prve pomoći, da li preko radio veze možeš uputiti poziv za pomoć i da li će poziv biti "preusmeren" na stručnu službu sa lekarom na drugoj strani žice?
Dok ti lekar daje savete,rečna policija te je uputila u kom pravcu da voziš radi brže primopredaje pacijenta...
Ili sam ja ovo gledao u nekom filmu ?!?
--- Kraj citata ---
Pa uglavnom si gledao na filmu,
sa druge strane na 16 kanalu bi te svakako neko čuo i u slučaju hitnog slučaju verovatno probao da pomogne ako nikako drugačije kontaktiranjem policije ili hitne pomoći. Mislim da bi tom slučaju forma komunikacije bila najmanje bitna. Inače se na 16 može čuti sve i svašta, pozdravi i ćestitke i sl ali je kako god u pitanju pristojan, informativan i kratak rečnik
LSI:
Bećaru, pravi ste bećar!
Nasankali ste me.
Ja dajem savete čoveku koji bi mogao da bude načelnik hitne pomoći!
Gde li će ovaj svet završiti?
Kapetan:
kao sto napisah pojednostavili su .... jedino ako je sef otisoa van zgrade na vazan sastanak moze da uje8e stvar...
a MMSI broj ?
espresso:
pa eto ga na resenju pored atis koda
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju