Autor Tema: Sajam Nautike 2011 Vs Belgrade Boat Show 2011  (Pročitano 18093 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zux-Pimi

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
Odg: Sajam Nautike 2011 Vs Belgrade Boat Show 2011
« Odgovor #15 poslato: 14, 02, 2011, 09:47:53 pre podne »
sve je kao sto ste i sami rekli
cene prilicno velike, a realno govoreci za manje izlagace efekti sajma su prilicno skromni (mi smo u startu odustali od sajma, zato nismo dolazili na sastanak udruzenja)

cene su od 4100 din/kvadrat (za neobradjeni prostor), pa do 4850 din/kvadrat za obradjeni (+10%, 15%, 20% ako hocete stand otvoren, sa 2 ,3 ili sve 4 strane)
i naravno izlagacka upisnina od 14.500 din
na sve ovo naravno + 18% PDV-a

sta god da izlazete tesko mozete proci ispod 40-ak kvadrata, tako da je minimalni trosak cca 2.000 eur (ne zvuci mnogo, ali kada se uporedi sa posetom sajma i njegovim efektima onda je stvarno mnogo)

ideja o sajmu na vodi je stvarno izuzetna i sigurno ima odlicnu perspektivu

« Poslednja izmena: 14, 02, 2011, 10:24:02 pre podne od strane Zux-Pimi »

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #16 poslato: 14, 02, 2011, 10:28:33 pre podne »
Ideja o sajmu van sajma tj na obali Dunava, kod Juge je nevidjena. Jedina muka je sto toga neko treba da se uhvati i da organizuje. A mislim da bi privuklo vise paznje naroda nego onaj cirkus na Uscu juce. I isplatilo bi se svakom ko bi dosao i izlozio.
Samo ne znam gde bi se camci izlagali od onolikih splavova od kojih vise ni obali, sa vode ne moze da se pridje kako treba.

po meni 25 maj ili kula nebojsa... ima mesta za sve varijante ...

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #17 poslato: 14, 02, 2011, 10:43:27 pre podne »

Ajde da mi malo drukcije posmatramo stvari.
              Zasto bi mi vodili brigu o firmama koje treba da izlazu,
koliko ih kosta zakup? Ja  predlazem da mi bojkotujemo sajam
jer za pare od ulaznice,nista nam ne prikazu. Malo da ih nate-
ramo da razmisle za koga izlazu i po kojoj ceni.
               Ja gledao prosle godine na sajmu neke motore,i pitam
cicka ima li sajamski popust,a on mi kaze da je sama cena saja-
mski popust,jer ce posle sajma da poskupi,a sve cene u evrima.
Malo o  takvim stvarima  da povedemo racuna,a ne da ispadne
sajam manifestacija koju u najmanju ruku cine nama, a ne radi
reklame i novca.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #18 poslato: 14, 02, 2011, 10:46:21 pre podne »
Kul, aj kao grupa zainteresovanih gradjana trazimo od Djilasa pare a u cilju promocije Beograda i Srbije kao nauticarske zemlje bla bla bla bla...
I sta bi jos bilo potrebno za ovako nesto? Dozvole od ovoga i onoga...

cek bre rucna :) nije ideja da mi sa sajta organizujemo, niti imamo znanja i mogucnosti nit imamo para ... to je na buducem udruzenju proizvodjaca i uvoznika...

mi cemo da dodjemo na gotovo  :good:, ako bude trebala neka pomoc naravno da cemo da pomognemo, ali realno mi nemamo iskustva u tim stvarima i ne treba da se mesamo ...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #19 poslato: 14, 02, 2011, 10:54:20 pre podne »
              Zasto bi mi vodili brigu o firmama koje treba da izlazu,
koliko ih kosta zakup? Ja  predlazem da mi bojkotujemo sajam
jer za pare od ulaznice,nista nam ne prikazu. Malo da ih nate-
ramo da razmisle za koga izlazu i po kojoj ceni.
               Ja gledao prosle godine na sajmu neke motore,i pitam
cicka ima li sajamski popust,a on mi kaze da je sama cena saja-
mski popust,jer ce posle sajma da poskupi,a sve cene u evrima.

zoki sve je ekonomija.. kad izadjes na sajam trebas da das neku lovu... tu lovu koju si dao trebas i da povratis bar u iznosu od 80% na sajmu a 20% od "javicemo se posle sajma" ... juce je mladja izneo kako je izlgedala prodaja u zadnjih par godina ... pre tri godine na sajmu prodao preko 40 , pre dve preko 20 a prosle oko 10 camaca... verovatno je i kod ostalih slicno stanje... jednostavno to se ne moze izdrzati ...

neka svi izlagaci pare koje im trazi sajam stave na gomilu i eto sajma negde "na" i "pored" vode, kako i treba...

pa taj beogradski sajam ima idealnu varijantu da napravi sajam na vodi , ali im draze da iznajmljuju prostor na vodi ...

potez kod 25og maja , kule nebojsa je slobodan  i tu treba da bude sajam , ili recimo setaliste kod ade huje... najlepse bi bilo kod hotela Jugoslavija ali tamo je pretrpano...

ja sam hteo ove godine da izbavim jedan banner od 10 metara za sajt i da iznajmim stand za solarne panele...  kad sam stavio na papir nije mi se svidela racunica... jednostavno ne isplati se ...

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #20 poslato: 16, 02, 2011, 13:04:58 posle podne »
   Dopis gospodina Milana Isakovica

09 do 13. 03. 2011.
Poštovani bivši, sadašnji i budući izlagači SALONA NAUTIKE,

Dopisivanje na ovaj način nije moj manir komunikacije, više volim neposredan kontakt, ali, budući da su mi se javili brojni poslovni partneri, pristojnih ljudi i ozbiljni profesionalci sa željom da se oglasim, evo oglašavm se.

Idemo redom:

- Zašto se nisam oglasio – Zato što ne volim da mi “prete” sastancima i ultimativnim zahtevima bez pokrića, koji liče na ucenu, jer se na njih principijelno ne odazivam

- Zašto se od mene očekuje da se oglasim  – Zato što su ljudi dezinformisani i zbunjeni, sa jedne strane postavljanjem pitanja cene nastupa na SALONU NAUTIKE,  a sa druge najavama organizacije za sada nepostojeće “izložbe na vodi”, te pitaju “O čemu se ovde radi, o cenama ili o nečijem interesu druge vrste koji se sakriva iza cena?”. I pored brojnih pokušaja, od profesionalno zamišljenog Sajma nautike u organizaciji Novosadskog sajma u raznim terminima, preko jedamput održane izložbe Đorđa Radovanovića na Zemunskom keju do, takođe jedamput održanog Sajma na vodi na splavu “Hrabro srce” u organizaciji pokojnog Bore Vasića,  jedino SALON NAUTIKE Beogradskog sajma opstaje već 33 put. Iako sam im svima pružio podršku, izložbu na Zemunskom keju čak i lično otvorio, samo SALON NAUTIKE, otkako sam ga 2002.godine počeo da radim za Beogradski sajam , ide uzlaznom putanjom napred. Toliko o mojim referncama.

- Šta su zamerke zbog kojih se oglašavam:

I   Termin održavanja – Da se podsetimo, u januaru je Sajam nautike u Londonu, u februaru u Dizldorfu i Zagrebu, u martu u Beogradu i Budimpešti. To su normalna vremena jer svi tada razmišljaju o kupovini za predstojeću sezonu. Sve posle toga ne odgovara velikim proizvođačima, a ni kupcima jer im plovila neće stići do početka sezone. Prolećno pravljenje nautičke izložbe samo na otvorenom prostoru, ili i uz neki splav, može da odgovara malim kupcima a verovatno najviše onima koji proizvode, ili iznajmlju šatore za izlagače, te tu pronalaze svoj interes.

II   Cene – Normalno je da je cena uvek problem, najbolje je ako može besplatno, ali ne može nigde, pa ni kod vas koji ste, koliko sam obavešten, takođe povećali cene svojih proizvoda, što je takođe normalno. Ne određujem ja cene već menadžment Beogradskog sajma koji je, imajući u vidu tešku situaciju na tržištu, čak napravio razliku od svega 5 eura po kvadratu obrađenog i neobrađenog prostora, da bi vam smanjio troškove. Uz to, da ste učlanjeni u neku profesionalnu nautičku asocijaciju, kao što je NATUS pri Privrednoj Komori Srbije, imali bi ste kao grupacija subvencije. Na žalosti, od prošlog SALONA NAUTIKE mnogi izlagači su bankrotirali, neki su i umrli. Strašno. Ali neizlazak na tržište sa svojim proizvodima koji traže kupca, takođe je neka vrsta poslovne smrti. Zato sam ja oduvek želeo da svima izađem u susret i svi ste, po raznim osnovama, na svakom SALONU NAUTIKE imali nekakav popust, od broja kvadrata, preko odloženog plaćanja i plaćanja menicama, do razumnog tolerisanja produžetka dugovanja.U svetlu toga, i takvog načina poslovanja i plaćanja, kako napraviti privatnu izložbu plovila, koja podrazumeva trenutnu isplatu svega što se koristi, kada je samo firma ADVERTUT svoj dug iz marta Sajmu isplatila tek 28.decembra 2010.godine?.

III  Propaganda – Slažem se da bez dobre propagande nema ni dobre posete. Informisanosti radi, propagandu je prošle godine, pod Ugovorom sa Beogradskim sajmom, na bilbordima po gradu realizovala firma ADVERTUT. Izlagači su bili nezadovoljni jer je propagirala uglavnom samo sebe. To je nešto što svakako treba imati u vidu za ubuduće.

IV  Raspored prostora – Tačno je da u prvom trenutku ne možete da izaberete željeni prostor. Zašto – zato što, ni kada je cena u pitanju, ne postoji dovoljno jeftin prostor, ako ne odgovara nameni. Ja u ovom trenutku imam izlagače iz Slovenije i Hrvatske koji žele jedan štand 4x20m i drugi  9x9m. Ako bih odmah svakom odredio prosor, došli bi u situaciju da ne možemo da se rasporedimo. Da ne govorim o dimenzijama i gabaritima eksponata koji zahtevaju određene lokacije. A da vam dam jedan prostor, pa onda promenim, vi bi ste tek tada bili nezadovoljni. Ovo nije sajam sa robom široke potrošnje koji se parceliše u štandovima 3x4m i tako u redovima. SALON NAUTIKE mora da bude vizuelno na nivou eksponata koji su izloženi.

Zaključak - Ovim pismom pokušavam da vam objasnim o čemu je reč. Beogradski sajam je ozbiljna institucija, koja se ozbiljno bavi svojim poslom, ima ozbiljnu klijentelu i pozicionirana je na svakom tržištu, pa i nautičkom na ozbiljan način. I tako će biti i ubuduće. Ozbiljno sa ozbiljnim partnerima i razgovaramo, brinući o svojim interesima ali i poštujući i uvažavajući njihove potrebe i inicijative. To isključuje sve ultimativne zahteve neformalnih grupa. U tom smislu pozivam sve formalne i ozbiljne grupacije i pojedince na razgovor o unapređenju saradnje na opšte dobro i razvoja nautike u Srbije i  zajedničkih poslovnih interesa.

Očekujem da hitno obavestite o svojim potrebama, kako bi mogli da se dogovorimo.
Milan Isaković

Kontakt:

tel/fax:+381 11 265 55 38

E: milan.isakovic@sajam.co.rs 

Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #21 poslato: 16, 02, 2011, 13:16:01 posle podne »
U prevodu,,oce mi se , moze mi se!

Najbolje od svega i uobicajno za nas trazimo gresku i problem u drugima a ne u nama!Nimalo tolerancije i slicnog!To je , bre srpska poslovnost na delu! :tenk:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #22 poslato: 16, 02, 2011, 13:18:20 posle podne »
Kapetane,predlazem onda da slozis ovu temu redom. :drinks:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #23 poslato: 16, 02, 2011, 13:52:06 posle podne »
@ ronac sredjeno ... sve tri teme su spojene u jednu....

@ deda nije bas tako ...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #24 poslato: 16, 02, 2011, 13:56:15 posle podne »
TEMA PONOVO ODKLJUCANA

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #25 poslato: 16, 02, 2011, 14:11:54 posle podne »
@ deda nije bas tako ...

Sta znam,ne dopada mi se ton pisma!Nekako zvuci,,,,,,neprijatno!Ima narodski izraz ...ku....to!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #26 poslato: 16, 02, 2011, 14:35:47 posle podne »
Kriza je ljudi,ne treba kritikovati samo organizatore sajma,ima gresaka i kod uvoznika kao i kod proizvodjaca.Nisam video da je iko od njih snizio cene kada je euro pao sa 108 na 104,ali kada je sa 100 otisao na 104 svi su digli cene 20%. :scare:

Van mreže mesechar

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • sledece godine u ovo doba bicemo milioneri
  • Marina: Savska Oaza
« Odgovor #27 poslato: 16, 02, 2011, 14:44:41 posle podne »
Kriza je ljudi,ne treba kritikovati samo organizatore sajma,ima gresaka i kod uvoznika kao i kod proizvodjaca.Nisam video da je iko od njih snizio cene kada je euro pao sa 108 na 104,ali kada je sa 100 otisao na 104 svi su digli cene 20%. :scar

Tacno svi se stite kad je uzlazan evro ne vidim nesto da je neko spustio gard kad pada evro... onda nova prica dolar u odnosu na evro bla bla bla...
mene licno brige.. ulaznicu cu da kupim kosta ko jedno dva piva u kafani zabole me pivo ne pijem  :)
nikad kravata nikad stalni posao

Van mreže medvedicibgd

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #28 poslato: 16, 02, 2011, 14:54:35 posle podne »
Nista mi se ne svigja ni ton organizatora a ni izlagaca,niko od njih nije Bogom dan,bitni smo mi kupci!!!Kad to svi shvate tad ce svima svanuti!!!I jedni i drugi dizu mogu reci slobodno cene u nedogled a bez ekonomskog razloga vec zbog licnog finansijskog interesa!!!Kad shvate da kupci on line kupuju iz inostranstva jeftinije,shvatice razloge svog osrednjeg rada!!!

Van mreže busa2

• Kapitalac Dunavski
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
« Odgovor #29 poslato: 16, 02, 2011, 15:04:36 posle podne »
svako ima svoj deo price . a realna slika je sledeca : niti su oni organizatori , niti smo mi izlagaci a niste ni vi kupci . Bez imalo vredjanja mi smo jedan jadan narod koji ima zelje ali nista vise od toga. Neka su nam razne sile u pomoci . Svako od nas pa na prvom mestu i ja zelim da grizem prevelik kolac pa se davim,davim,davim i tako svi mi neko se udavi a neko i proguta. Najvise me izludjuje ona sorta ljudi: ja pa bog ostali su budale.
A takvih ima sve vise medjutim kada ih malo zaceprkas ispod povrsine nadjes ŠLJAM. Da se nepalim više- ko god ide na sajam cestitam i naka mu je sa srecom.  :good:
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR