E, ovako treba... > Plovila
Vase misljenje
sceka:
--- Citat: Misha D 09, 02, 2011, 13:39:05 posle podne ---Ako hoces dobar brod sa popustom pogledaj ovo: http://www.kupujemprodajem.com/Beneteau-Antares-8-287212-oglas.htm?filter_id=724406
--- Kraj citata ---
Brod je odlican i zelim Vam puno uspeha sa prodajom ali mislim da ce tesko ici jer mu dizajn nije atraktivan (za mlade lavove) i cena je pozamasna (ne nerealna, cak vrlo realna), na primer ima Monterey 8,20m godinu dana stariji od Vaseg sa cenom od 45.000 fco Beograd (neocarinjen), benzinac, ali slabo interesovanje (barem sam tako cuo, a camac je u odlicnom stanju). Malo je kupaca te platezne moci koji bi kupili polovan brod (iako je to najbolje jer je usteda znacajna a brodu starom od 1 do 5 godina nista ne fali).
Ne zamerite skeptiku, zaista Vam zelim da ga sto pre i sto povoljnije prodate i nabavite bolji i veci.
sceka:
--- Citat: Dule 09, 02, 2011, 14:05:20 posle podne ---Razgovarao sam sa slovencima. Nudili su hibrid. Kada sam pitao da li postoje popusti rekli su da može bidi dosta jeftiniji ali da se moram odreci hibridnog pogona i da se to čeka. Moze i varijanta čist elektro pogon i u tom slucaju košta isto kao sa klacnim pogonom.
Sceka... ja ne tvrdim da je hibridni pogon jeftin. Tu imaš oba pogona i normalno je da košta kao dva pogona. I elektro i klasicni. Tvrdim da je cisto elektro pogon jeftiniji od klasicnog pogona, ili su cene priblizne .
--- Kraj citata ---
Apsolutno se slazem, Greenline 33 sa foto celijama na krovu, bilo kao hibrid ili samo elektropogon je fantasticno plovilo i sigurno slika buducnosti za nas, da nazovem male nauticare. Jos uvek je skupo i za puno ljudi nedostizno ali jednog dana ce biti dostupno. Samo ne verujem da je to za 5 godina (daj Boze da gresim) ali je mnogo proizvodjaca motora sa unutrasnjim sagorevanjem i proizvodjaca nafte koji ce se tome opirati do kraja.
Kapetan:
Sceko , cini mi se da covek koji je radio design bas i nije najvestiji ... pogledaj ovih par primera
na prvom primeru mozes videti klasicnu gresu i neiskoriscen prostor, a kako je nesrecno postavljen nemozes ga bez prepravke nikako koristiti
pogledaj ormar u donjem cosku... na aerhitekturi u beogradu za takve stvari obaraju na ispistu...
na predhodnoj slici vidimo prozor na ok visini ... a pogleda kako su ga ovde zbudzili , ili jos gore pogledaj onu dasku izmedju korita ki slavine koja bi trebalo da odvoji deo gde stoji deterdzent... pa tu da upadne neka tecnost ima potrosis pola dana da je izvuces i operes....
a da ne pricamo o tome da su stavil elektro sport umesto plinskog, ili spiritusni ...
sceka:
@ Kapetan
Slazem se da je moglo bolje da se rese ormari ali na toj velicini i na takvom tipu camca taj zadnji deo (bunker) je uglavnom jako nepristupacan i samo za decu. Na mom camcu ja i ne mogu da udjem u njega (samo do pola), doduse ima me poprilicno! Na ovom camcu je taj deo pristupacniji od svih ostalih koje sam video.
Sto se tice elektricnog sporeta, to je opcija nije standard i slazem se da nema smisla imati samo sporet na 220V. Kod mene je kombinovani spiritus i 220V. Prozor u kuhinji je redak kod ove velicine a slazem se da nije bas sretno namesten mada je zgodan da izluftira ako se nesto sprema u kuhinji. Za prostor pozadi si u pravu ocistiti ga je prava zabava.
Mene su ovom camcu privukle par stvari: relativno povoljna cena, za tu velicinu, dobijena jeftinijom opremom unutar camca, veliki rezervoar za gorivo i prilicno prostora u kabini a opet i velika paluba. Ostali camci te velicine su skuplji, bolje opremljeni unutar kabine (sto i povlaci vecu cenu a meni nepotrebno). Recimo Monterey 275 je preko 10.000EUR skuplji od ovog a po meni nema nista vise prostora nego moj Glastron 249. Ostalo mi je da cekam par godina da vidim kako ce se kretati njegova cena (polovnog) pa ako Bog da ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju