E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Sidrenje na Dunavskoj salauci

<< < (3/6) > >>

toske66:
Al je pametan ovaj Ronac  :stop:

mossi:

--- Citat: Dule  09, 02, 2011, 12:51:09 posle podne ---Mossi, kod tebe konkretno...
nije bas najpametnije sidrenje na otvorenom Dunavu pa je bolje potraziti mesto u zavetrini i nasukati camac. I izvuci ga sto vise tako da krmu ne prelivaju talasi.

--- Kraj citata ---

Da, zbog sebe konkretno sam i pitao.. Hvala.
To sam pitao iz razloga da kad smo pre dve godine išli na Djerdap imali smo sreću da je 10 dana vreme bilo idealno.
U Tikvari nas mimoišlo nevreme na par kilometara, ali i tamo smo bili 100% bezbedni.

Pošto planiram opet na put od 1000km moram da predvidim ružan scenario i kako se ponašati.

@Ronac, kod nas nema sidrenja na bovu pa nikad nisam gledao šta se dogadja u sličnoj situaciji.

Hvala obojici!

:drinks: :friends:

---------------------------------------

Kao što rekoh, uradim test, pa vidim  :good:
Pričaće se.  :lol: :lol: :lol:

IKA:
Bem li ga ako mi je sada išta jasno.
Ja u dve rečenice napisa ono što Dule i Ronac u svojim postovima i na kraju pored svih ubeđivanja da nevalja biti nasukan na obalu Dule ti savetuje da se nesidriš na sred dunava i da se nasučeš na obalu i to što više.
Ja reče da bih pustio da me vetar šibne do obale al to nevalja.Pa kako da se nasučeš na obalu ako te vetar ne odnese do nje a motor u kvaru , kao što si u scenariu napisao.
A kam gi hvala meni :wild: :yahoo: :yahoo:

mossi:
Iko, Hvala i tebi!  :)

Ako sam lagano nasukan na pesku zbog druženja, a prodje bela ladja, dovoljno brzo.
Ja dobijem, malo vode sa krme.  :this: :agree:

------------------

Teren je nepoznat, nemam iz nekog razloga uvid u mape, ne znam gde je rukavac, ada.
Brzina mi malo znači ako ne znam gde idem.

Zato sam i napisao - NEMAM motor! IMAM sidro.. /nemam/ al ću da kupim..  :) :lol:

mossi:
I da.. kad se ide na put od 1000km, čamac nije ni lagan ni brz. max 30-32km/h /preopterećen, treba motor od 40-50hp/

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju