E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Elise - još jednom :)

<< < (12/14) > >>

Milivoje:
Ladjari, na pola Dunava sam opalio o nesto i moram da zamenim elisu. Za moju Yamahu FT9.9 iz 2006. narucena je originalna elisa, ali se ona razlikuje od dosadasnje jer ovaj dodatni deo (tzv. "ruza"), ne moze da nalegne na novu. Kazu da je ovo noviji model elise za isti model, narucen po broju mog motora iz Platnera, te da na sebi u startu ima ugradjen taj deo koji sluzi za usmerenje gasova. Medjutim, kad se nova elisa natakne na osovinu, postoji neki zazor koji serviser mora da popuni nekakvom platnom, koju ce sam da sklepa. Stavise, tvrdi da ovu moju verziju elise, sa dopunskom ruzom, u dosadasnjoj karijeri nije video. Da li je u redu da zameni kako je naumio?

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

Drivee:
FT je verzija high trust, elisa koja imas je njegova i originalna je. Znaci, veliki dijametar i mali pitch.
Posalji oznake obe elise.

foRce:
Drugari, pozdrav i ako moze mala tehnicka pomoc.
U pitanju je Johnson 20, stari tip 1975 godina. Montiran na Elana GT 402. Fabricka elisa je 9x10 sa stiftom. OMC katalog kaze da postoji jos samo 9x11 kao opcija. Moje pitanje je da li neko zna od kog modela pase elisa koju bih mogao da montiram kako bih ubrzao jos gliser na punom gasu?
Znaci, prazan gliser oko 200kg + jos 200 kg tereta. Neka preporuka za pitch........

Drivee:
Da li ti motor na punom gasu udara u blokadu?

foRce:
Pa ovako stoje stvari. Kada sam samo ja i eventualno jedna laksa osoba gas je ozbiljan, bas lako izglisira sa trimom koji sam stavio na srednji stepen (manuelni).
Kada sam sa suprugom i dvoje dece, bas se muci i ore, oseca se tezina. Razumem ja da treba jaci motor, ali sam mislio da promenom elise malo povecam krajnju brzinu kada smo svo cetvoro u plovilu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju