E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Elise - još jednom :)

<< < (11/14) > >>

Jezerash:
Da li je to onda u redu da na težak čamac stavim teretnu elisu na slaboj penti ?

Konkretno. Imam Titel 9 (težina oko 500kg sa inventarom) i električnu pentu Mercury Thruster sa postiskom od 21 libre. Krstarenje po jezeru je u pitanju.

Bakara:
Sa teretnom ces dobiti manju brzinu sa vise obrtaja, tacnije, ako je camac pretezak za odredjenu pentu, svakako treba koristiti teretnu elisu.

madjionicar:
Pozdrav svima. Vidim da ova tema nije dugo aktivna i hajde da je ozvezim. Molim za pomoć i mišljenje vezano za zamenu elise na camcu sa kabinm. Naime camc celik od cc 2,5 t pokrećem sa Hondom 25 ks. Na njoj sam imao brzu elisu 9 1/4 x 12. Sa istom mi broj obtaja na max mi je bio 2000 obrtaja. Na 1600 ob/min sam plovio 8,5 km uzvodno (Sava). Nabavio sam teretnu elisu 10 x 8 1/4. Max. broj obrtaja je sada 2400 o/min. Na 1800 obrtaja idem 8,5 km/h. Motor lepše i lakće radi sa ovom teretnom elisom. Da li  bi zamenom elise dobio bolje iskorišćenje motora ili pak nesto nije kako treba sa motorom. Broj obrtaja na leru mi pokazuje do 5000 o/min. Znači nije do merača broja obrtaja.Ukoliko neko ima rešenje voleo bih da mi pomogne. Hvalla unapred.

kiviboy1989:
Može li mi neko pomoći? Naime, na metalni tabanaš 5 m dug i 1m širok u tabanu, težak oko 260 kg stavio sam Tohatsu 15 ks 2T, elisa je bila oštećena, reparirao sam u balansirao... Dešava mi se da čim dam više od pola gasa,kao da proklizuje lamela ili prolijeće... Motor ode u turazu al nema povećanja brzine? Pomozite?

Drivee:
e, stara je tema ali..
Prvo za gornji post, otisla je guma. Moze da se reparira elisa. Taj ko ti je radio umeravanje, on moze i da ti reparira gumu.

E sad moje pitanje.

Imam 9 1/4 11 i hteo bih sporiju elisu. Covek mi nudi 9 1/2 8 5/8. Pitch je manji ali je elisa malo veca... Generalno idem na 9 1/4 8. To bih probao.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju