E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Elise - još jednom :)
Sloba_NS:
Nedavno sam na osnovu subjektivnog osećaja u vožnji, a kasnije i na osnovu GPS merenja utvrdio da moj Super Shark od svega 75 kg težine i Johnson 2T pentom od 9,9 KS ide (svega) 16 km/h pri punom gasu (stajaća voda), sa nas dvoje u čamcu..!?
Odmah sam posumljao, tj znao sam da imam teretnu elisu i da taj "pun gas"/maksimalnu "brzinu" jako brzo dostigne, ali sam se definitivno razočarao krajnjom brzinom...
Interesuje me da li bi prava mera i rešenje u ovom slučaju bila elisa 9 X 11 ili možda bolje 9,1/2 X 10, pošto su to jedine dve brže elise koje se nude za ovaj motor..?
maverick:
Mislim da trebas izmjeriti kad ides sam....trebas izmjeriti broj obrtaja...tesko da ces nesto postici kad ste vas dvojica ako motoric ne moze izvrtiti obrtaje
Sloba_NS:
Ne cini mi se da ne moze da izvrti obrtaje..! Naprotiv, on ih veoma brzo izvrti postigne pomenutu maks. brzinu i to je to. Pri tome, dosta duboko uroni krmu, vrlo blizu, takoreci odmah iznad elise voda kljuca... Tu nema ni govora da on ne izvrti maksimalne obrtaje, sa sve teretnom elisom, gurajuci camcic od svega 75 kg..!
Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока
petar_kozic:
Mislim da je to do camca i trimaranskog korita.
Poslato sa kornjokomunikatora
Sloba_NS:
Camac mi u losem stanju? ;-)
Trimaranska korita ne mogu da idu brzo? Spora su, losa, teska, sta..?!
Vozio si..?
Da kupim drugi camac, po mogucstvu znatnooo duzi, tabanas ili neki kratez-pasaru pa ce ici brze sa mojom nesretnom teretnom elisom?
Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju