E, ovako treba... > Elektronika

EHO PILOT

<< < (2/9) > >>

Kapetan:
ujedno ukoliko planiras sa ladjom da izlazis po plazama dobro planiraj gde ces sondu da montiras a da ne drlja dno prilikom nasukivanja ili pristajanja...a opet razmisli kako joj ide snop u momentu kada je postavis

nauticant:
Ne moze to da ne valja, zasigurno. Nego treba istaziti detaljno po netu dok je hladno a kad malo otopli na vodu, montirati i uciti kako se koristi. Sigurno dobra i korisna stvar. Jel to novo sto i uzeo ili korisceno, kecc para ako nije tajna

Kapetan:

--- Citat: nauticant  02, 02, 2011, 23:29:02 posle podne ---Ne moze to da ne valja, zasigurno. Nego treba istaziti detaljno po netu dok je hladno a kad malo otopli na vodu, montirati i uciti kako se koristi. Sigurno dobra i korisna stvar. Jel to novo sto i uzeo ili korisceno, kecc para ako nije tajna

--- Kraj citata ---

ja sam cuo da za reku ne valja ... al kao sto rekoh kada sam gledao kod apotekara (Pera Garmin mu prodao) tamo je bilo sasvim pristojno...

Pera GARMIN:
EchoPilot je sonar koji gleda unapred.
Zbog male rezolucije (i ekrana i sonara) ne može se koristiti za otkrivanje ribe
Ali zato iscrtava "tendenciju" dna do 75m unarped, u zavisnosti od uslova na vodi.
Tačnije, domet unapred zavisi od dubine, tvrdoće dna i čistoće vode. Na rekama mu je domet unapred 3-5 puta trenutna dubina.
Što znači da će na dubini od 3 metra videti 9 do 15 metara ispred sebe.

Sonda mora da se montira "kroz trup", što bliže težištu broda, i viri ispod trupa: paziti kod nasukavanja i izvlačenja.

Bronze ima najlošiji ekran i najslabiji sonar u EchoPilot paleti. Ali je jedini od c/b modela koji će se i dalje prodavati.
Nova generacija "2D FLS-a", sa kolor ekranom u simpatičnom kućištu, treba da nam stigne do sajma.

ronac:
Pero koliko  ce da kosta? :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju