Nautika opšta... > Navigacija
Programi za Navigaciju .... MaxSea, Fugawi , OpenCPN
STG:
Nije mi ideja da prepisku pretvorim u prepucavanje, ali je ocigledno da nasi stavovi/iskustva nisu ni blizu.
Kao sto rekoh, program radi sasvim normalno (bez kasnjenja,bagovanja i slicno) .
Karte su sasvim ok i plovilima sa "normalnim" gazom omogucavaju plovidbu bez bojazni od plicaka.
Obelezene su distantne oznake, sidrista, obalne i plovece oznake kao i znaci obavestenja.
Za program koji je besplatan uz racunar i antenu od cca 50€ radi sasvim pristojno.
zankiki:
Čekajte, za waterways nije garminova mapa (ja sam je koristio u telefonu sam garmin mobile xt) i lepo je to radilo.
Druga varijanta koju imam je opencpn sa kartama dunava sa plovputa. Šta je onda bolja opcija?
STG:
--- Citat: zankiki 31, 03, 2015, 08:48:32 pre podne ---Čekajte, za waterways nije garminova mapa (ja sam je koristio u telefonu sam garmin mobile xt) i lepo je to radilo.
Druga varijanta koju imam je opencpn sa kartama dunava sa plovputa. Šta je onda bolja opcija?
--- Kraj citata ---
OpenCpn koristim oko pet godina i mogu reci da lepo radi uz opciju korigovanja karte i plovnog puta.
Pojavljuju se i razni updejti i kao sto rekoh super sam zadovoljan.
WaterWays nazalost nemam toliko dugo,vec svega par meseci (nisam uspeo sam da se izborim sa instalacijom) .
Isto tako je radio stabilno i za to kratko vreme sam blagu prednost dao njemu.
Ne mogu da garantujem da bi tako i ostalo posle duzeg koriscenja (padom sistema waterways vise nemam..).
Opet je tesko reci koji program je "bolji",to je onaj koji vise odgovara korisniku.
zankiki:
Mislio sam na to čije su karte bolje i preciznije. Mada je meni za plovidbu uvek dobra opcija laptop sa internetom, gps antena, i google mape m4
Ne znam što ti je problem bila instalacjia waterwaysa, on sam se lepo instalira, jedino ako si se zezao sa nroute-om?
STG:
Trazio mi je serijske brojeve...nisam se predao,danas nastavljam borbu!
WaterWays i Cpn mi se cine kao dobri programi,narocito kada ih uporedim sa slicnim koji kostaju oko 1200e...
Zankiki,zamisli da si u Djerdapu,gde ima delova kada nemas domet mobilne telefonije,bar ne domacih operatera.Tu na scenu stupa gps antenica i uzivas...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju