Nautika opšta... > Navigacija

Programi za Navigaciju .... MaxSea, Fugawi , OpenCPN

<< < (5/10) > >>

Kapetan:

--- Citat: Pera GARMIN  06, 05, 2011, 22:31:24 posle podne ---Kap'
jeste li tesirali "auto guidnace" - rutiranje na Garminu?
--- Kraj citata ---

e bem li ga ukucali smo rutu i nadgledali , posto nam je pukao onaj nosac (nije do garmina vec drugar pao na njega i slomio)  drzali smo ga u kabini  :suicide: i malo malo pa silazili , doduse to silazenje nas je kostalo odstupanje od kursa neke 3 milje , naravno oba softwrea tu to javila ali smo bili suvise ocarani utiscima da bismo to primetili , imali smo srecu da smo uplovili u bari a ne u tiranu :D

--- Citat: Pera GARMIN  06, 05, 2011, 22:31:24 posle podne ---od kada je kartica? nove verzije g2 Vision kartica imaju dosta ispravki na Jadranu...
I Garmin može da upravlja auto pilotom preko NMEA0183 porta...

--- Kraj citata ---

za karticu ne znam ali brod je star 2 godine a ne verujem a su stavili polovnog garmina , znaci ispod 2 godine je kartica (mada pitanje je ko je stavio koju mapu )... 

auto pilota iz principa nismo dirali jer smo se uzdali u sestar , lenjih i jednu kartu koja bas i nije pokrivala ceo put ... brod ima neko lowrenca koga smo par puta ukljucivali da odrzava kurs dok smo palili cigaru ili u zavetrini sa krme azotirali more :)

probem luke BARI je da su pustili dva tri pontona od po recimo 100 200 metara onako posred luke pa je sada jedan deo luke komercijalan a drugi je za "male" nauticare... i naravno kada uplovis nemozes da se snadjes jer ti ti pontonu zakolne sve orijentire , u obe karte su upisani samo "nepokretnosti" znaci sve od betona a ostalo jok.... iskreno kada razmislim mozda je i pametno sto nisu plasticne pontone upisali ali onda opet setim se u kom zbunu smo se nasli kada smo videli da se nista ne poklapa....

STG:
Prilicno zamrla tema,pa malo da osvezim...
Duletova ljubaznost i nesebicna pomoc je dovela do toga da probam http://waterways.cz/
Svako ima pravo da kaze kako nije zadovoljan ovim ili onim,ali ce sitnice biti u pitanju,odlican programcic kao i opencpn.

Kapetan:

--- Citat: Gorance  30, 03, 2015, 21:25:17 posle podne ---Svako ima pravo da kaze kako nije zadovoljan ovim ili onim,ali ce sitnice biti u pitanju,odlican programcic kao i opencpn.

--- Kraj citata ---

sto jes jes... sitnice ... gresi samo 500 600 metara , e sad dal zbog programa ili zbog cega ja ne znam ... na snimku je Nroute Waterways ... nisam ja nista cackao,  Dule ga instalirao Saletu pred polazak , bolje da je ubacio par filmova jer ovo nije za nautiku cak ni pocetnu ... mada mozda se u novoj verziji nesto promenilo ...

Ja sam prvo mislio da masi zbog sporog laptopa ali u Milanovcu se pokazalo da nije tako, celu nos presedesmo ali nas nije pomakao tih 300-500 metara koliko nas je omasio  ...

a u voznji smo vec poceli da se zezamo koliki je promasaj u pitanju

a ovde se vidi jos grdje koliko gresi ....

generalno nama su se dobro prikazala jeppensen mape, kako na dunavu tako na moru ... na srecu ima piratskih verzija za mobilne  harm

STG:
Koristio sam ga neko vreme (Waterways) i nema govora o greskama.Nemoj govoriti svasta,narocito da nije za nautiku pa cak ni pocetnu,nije na mestu.
Posteno je reci da ne znas u cemu je problem ili slicno,nikako da nije za upotrebu.

Kapetan:

--- Citat: Gorance  30, 03, 2015, 21:58:01 posle podne ---Koristio sam ga neko vreme (Waterways) i nema govora o greskama.Nemoj govoriti svasta,narocito da nije za nautiku pa cak ni pocetnu,nije na mestu.
Posteno je reci da ne znas u cemu je problem ili slicno,nikako da nije za upotrebu.

--- Kraj citata ---

meni je 600 metara greske problem ... ako nekome nije onda ok ... eno ih video snimci pokazuju kolike su greske , a ima ih jos ...

laptop, setovanja i sl. nisu dirani celim putem .. u Beogradu je bilo ok , kao i na jos par mesta ali na drugim mestima je bila katastrofa sto se da videti ... to samo govori da su karte lose kao i software (da sad ne elaboriram software) ... manje vise sem jeppenssen mapa sve ostale mape su u gradovima bile pristojne cim odes par kilometara drama...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju