E, ovako treba... > Vanbrodski motori
motor za specijal 9
savas:
Evo posto vam se pridruzih da vas nesto pitam.Hocu da promenim stari t4 ali na ovom camcu nisam probao druge motore.Camac je isti kao specijal 8 samo ima duplo dno.Gledao sam polovnjake ali sam nailazijo samo na krseve pa resih da probam da uzmem kredit i kupim nov motor.Imam dileme oko TOHATSU 5 2t 80000din TOHATSU 5 4t 102000 din a mozda bi mogao da uzmem i TOHATSU 9.8 2t 136000din koji ima dva cilindra.Ovaj camac ima veliki svans pa nije za jace motore.Vazno mi je da je motor puzdan i da optimalno gura camac ,uglavnom se vozim po Dunavu (pecanje ,kupanje) oko sat dva dnevno a kad idem na kampovanje onda se vozim i dosta duze.Svaki savet ili predlog za neki drugi motor bi mi koristio hvala u napred.
espresso:
raspitaj se u NAUTEC-u za Mercury. Imaju dobre cene (nize od TOHATSU-a) a daju 5 godina garancije. telefon 011/3077792. to su vrhunski motori. mozes i mene zvati na 063/1035622
budens72:
Za taj čamac je sve preko 5 ks prejako ,podići će ti se pramac pa nećeš videti ništa ispred sebe :lol:
Labud 1258:
Na vrlo slicnom koritu ja imam Tohatsu 15 2t, ( http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,261.0.html ), motor je malo jak za svakodnevnu upotrebu ali bude situacija kada je bas to dragoceno.
Tvoj čamac ima prilično velik prednji švans i verovatno se dosta propinje u vožnji ako nisi opteretio prednji kraj. Predpostavljam da nećeš koristiti daljinske komande tako da ti je i težina samog motora bitna ( 4t su dosta teži ), ali mnogo drugih faktora odlučuju dali da uzmeš 4t ili 2t ( afinitet najviše ).
Po mom skromnom mišljenju Tohatsu 5 ks 2t je idealno rešenje za takvo plovilo. :smile:
SALE NB:
Do juče, ne bih razmišljao uopšte o takvoj soluciji, ali jedan renomirani serviser vanbrodskih motora ( Elko,Futog) se veoma pohvalno izrazio o
Parsun motorima. S obzirom da su po ceni više nego konkurentni, vredi razmisliti.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju