Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Један другачији пут регистрације

<< < (2/4) > >>

Misha D:
Naravno da se ovako moze izbeci taksa. Jedino moras malo i da prihodujes po osnovu te nove delatnosti da bi poreznicima bilo jasno odakle se placa gorivo, servis, delovi, privez i sl.

Kapetan:

--- Citat: Misha D  22, 01, 2011, 10:07:49 pre podne ---Naravno da se ovako moze izbeci taksa. Jedino moras malo i da prihodujes po osnovu te nove delatnosti da bi poreznicima bilo jasno odakle se placa gorivo, servis, delovi, privez i sl.

--- Kraj citata ---

@iko ajd proveri ako moze onda placam pice :)

@misa firma se bavi drugim stvarima, a osniva se ogranak firme koji se bavi nautikom ok moze se svremena na vreme nesto da se "zaradit" to ce knjigovodja da resi kako ja se u to ne razumem pa gledam i da se ne petljam :)

bugi:
Citao sam ja tih par strana u sluzbenom glasniku
Ovo oslobadjanje poreza ici ce na ruku marinama koje prihvate da imaju fiksalnu kasu i sta vec (to je vezano za onu pricu kad je isla turisticka inspekcija)
Znaci sifra delatnosti itd. sa tim se ode gde treba i marina se oslobodi poreza
To se radi da bi se izbeglo duplo oporezivanje jer marina kroz porez na vezove vec placa porez
E sad...kako brod ubaciti u celu pricu nemam pojma...
Neku delatnost moras imati...

Kapetan:
alasi moraju sada da imaju firmu ako se ne varam pa fiskalnu kasu i slicno ... ne verujem da alasima sve to traze videcu sa kapetanijom pa cu nesto smisliti  :good:

Misha D:
Registracija na firmu se isplati najvise kod kupovine novog plovila i to ukoliko ti je firma u sistemu PDV-a da bi mogao da imas povracaj 18% kroz poslovanje. I to nije jednostavno vratiti jer, za plovilo od 100.000e, je to tesko i sporo izvodljivo ukoliko realizacija poslovanja nije adekvatna. Za oslobadjanje takse na luksuz od +-10.000din treba dobro razmisliti pre preregistracije.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju