E, ovako treba... > Planovi za plovila
Dizajn ribarskog čamca
Kapetan:
ja se samo bojim odrzavanja drvenih camaca... dosta je toga zaboravljeno ...u svakom slucaju vidim da su cene gotovih camaca od 200-350 evra za duzine od 3-5 metara , i ne vidim razloga (novcani) da se ne pokusa nesto i na ovom polju, nije skupo a zanimljivo je...
ako nista drugo ono zbog tradicije i da se ne zaborave stara znanja i vestine...
a moze se pokusati sa zavrsnom obradom kao na ovom sa slike , e to bi tek bio trik :good:
Vlada 69:
Kap,
Ovaj sa slike je neki Holanđanin,pretpostavljam,i ne bojim se za njegov čamac koji možda stoji u nekoj vodenoj garaži itd.Znaš i sam gde naši drveni čamci stoje i kako nam je "uređena" obala tako da ne znam baš kako bi tako "nežan" čamac prošao kod nas.
Jeste to sve lepo za oko a još lepše za slikanje ali za neku eksploataciju u našim uslovima siguran sam da je bojla opcija ovo što se pravi kod nas.Taj morovićki je pravi lepotan.Pre njega mi je Perica Miladinović-Zemunac (inače dobar majstor ) pravio čamov od 5,5 m....suma sumarum,upola kraći životni vek a završna obrada je naravno na strani onog iz Morovića.Kada bi se izlakirao a ne kombinacija ter/farba,veruj mi bio bi uz rame sa ovim čamcima sa gornjih slika.
Naravno,za možda upola cene :good:
Kapetan:
vlado apsolutno se slazem sa tobom .. ali to kako cuvamo camce bi mozda mogli i da promenimo ...
moja ideja je da se mozda napravi nesto ovako kao iz morovica i da se onda sredi da izgleda kao ovaj iz holandije ... pa videti koji ce problemi nda nastanu ...
ne vidim razloga da holandjani mogu da imaju tkve camce a mi ne ... nista oni nisu pametniji od nas, ok imaju vodene garaze i slicno ali sto ne pokusati i videti ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju