E, ovako treba... > Radio stanice...

RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA

<< < (51/109) > >>

NESA TISA:
Šta da se radi,napredovali smo. Posetite www.nesa-tisa.bgsajt.com naravno da ništa nema bez reklame. Pozdrav svima. Kolega koji je napisao da ja prodajem kineske stanice nek se za tu vrstu usluga obrati na pravu adresu.

Kapetan:

--- Citat: elektricar  05, 03, 2011, 22:07:16 posle podne ---Nesa ti si dobio adapter sa 220v na 12v i Punjac solju za bateriju  adapter nabodes u punjac i puni a adapter spusta napon sa 220v na 12v i pretvara ga u jednosmeran a sva elektronika oko punjenja li-jon celije je smestena u samoj solji-punjacu tako da samo zemi odgovarajuci konektor za u solju i vezes na akumulator i puni ,samo vodi racuna o polaritetu to jest da ti je obavezno +plus u sredinu konektora ,a- minus spolja

--- Kraj citata ---

elektricar  izlaz iz adaptera je oko 20 Volti

izlaz iz "solje" - postolja je 8,7V koliko je i na bateriji ...

e sad ono sto me cudi su oznake na postolju  okacicu i tu sliku ...

Kapetan:
e sad da li je ovo kod mene ispravno, a ako jeste da li je solji-postolji isto dal prima 12v ili 20v ?

elektricar:
Kapetane ja vidim na slici sta ti pise na istrumentu da je napon iz adaptera-ispravljaca 20V ali je to kad meris bez opterecenja,-prikaci neku malu sijalicu viderces da ce napon da padne na adapteru na nekih 12v  kao sto vidis na solji ti pise da je ulazni napon 14v , a na izlazu de treba da se puni baterija na solji lepo ti je dao napon koji treba 8,1v  radni napon li-jon celije je 3,7v vi imate dve celije i to je 7,4v kad se napuni celija ima 4,2v odnosno 8.4v kad je prazna ima 3v odnosno 6v

nadam se da si me razumeo i da ti je sad jasnije

slobodno stavi adapter i vezi na 12v akumulator radice sasvim normalno :drinks:

ronac:
Eto,pravi covek,kada proda stvar on objasni sve nejasnoce. :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju