E, ovako treba... > Radio stanice...

RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA

<< < (33/109) > >>

zorter:

--- Citat: odisej  09, 02, 2011, 23:51:57 posle podne ---koliko misliš da će biti rizična komunikacija izmađu recimo mene i dede stim što ja imam neprijavljenu stabilnu stanicu.
Ko je voljan da lovi nas koji ćemo na verovatno 88-om kanalu laprdati kao i ovde recimo na četu.

--- Kraj citata ---

Ne brini. Nikom na celu ne pise da li je stanica prijavljena ili nije. UKoliko je razgovor korektan i nema ometanja drugog ucesnika u saobracaju, mozes sa dedom pricati i na 16. kanalu. :good:

--- Citat: sceka  10, 02, 2011, 02:47:23 pre podne ---@ zorter
Imam jedno pitanje za Vas posto vidim da ste dosta upuceni u to: Da li se smatra da sam osposobljen za rad sa rucnom (ili stacionarnom) radio stanicom jer sam u vojsci bio radio telegrafista (tamo sam polozio mislim II klasu telegrafije) i radio sam na da li se bese zove RTU-100 ili slicno zaboravio sam. Kao dokaz imam to upisano u vojnoj knjizici.

Ruku na srce u vojsci sam bio 81/82 godine i tesko da bi sada uspeo da otkucam nesto morzeom!

--- Kraj citata ---

sceko, ti imas polozen profesionalni ispit. U sretna vremena si sa tom (II klasom) mogao i da zaposlis u nekim sluzbama.
Ali kao sto rekoh:
ukoliko je Vase ponasanje u etru nekorektno i ometate normalan rad doticne sluzbe, tek onda ce biti pokrenuta "potera" za Vama.
Pozdrav  :good: :drinks:

deda:
Sve je to lepo ali mi opet ne dobismo odgovor sta je to 16/A kanal!??????

Samo tako pomenete ga a onda mi neupuceni grickamo nokte dok se neko ne smiluje da objasni!!

sceka:
@ zorter

--- Citat ---sceko, ti imas polozen profesionalni ispit. U sretna vremena si sa tom (II klasom) mogao i da zaposlis u nekim sluzbama.

--- Kraj citata ---

Hvala na odgovoru ali da li to nesto znaci u vezi sa koriscenjem ovih malih nautickih radio stanica (mislim na onu stavku - osposobljen za koriscenje) i da li se to mora prevesti u civilnu diplomu ili nesto slicno? Da li tako nesto uopste postoji?

zorter:
Sceko, uz svaku radio stanicu ide dozvola za rad koju izdaje (u SFRJ je to bio Republički sekretarijat za saobraćaj i veze), a sada RATEL. Trajnost je 5 god.
A uz svakog operatera ide Ovlašćenje za rad koji izdaje (nekad Savez radioamatera Srbije), a sad ne znam ko. I to je dokument koji je bio trajne važnosti da bi od 1990. bio izdavan na 5 godina. Otidji u neki radio klub i raspitaj se. Ponesi vojnu knjižicu. Pitaj da li možeš bez polaganja da dobiješ Ovlašćenje za najnižu klasu (za koju nije potrebno znanje morzeove azbuke). Oni su u toki sa izmenama zakona i najtačnije će ti reći šta da radiš.

colonelo:

--- Citat: sceka  10, 02, 2011, 11:10:21 pre podne ---@ zorter - sceko, ti imas polozen profesionalni ispit. U sretna vremena si sa tom (II klasom) mogao i da zaposlis u nekim sluzbama.

Hvala na odgovoru ali da li to nesto znaci u vezi sa koriscenjem ovih malih nautickih radio stanica (mislim na onu stavku - osposobljen za koriscenje) i da li se to mora prevesti u civilnu diplomu ili nesto slicno? Da li tako nesto uopste postoji?

--- Kraj citata ---

Sceka evo ti telefoni Saveza radio amatera Srbije 011/2634-248 i 3033-581 i njima se obrati sve ce ti reci i uputiti te sta da radis. Ja sam zvao pre neki dan da obnovim svoju amatersku licencu i covek mi sve lepo objasnio.
Nisam imao nameru ali kada sam video da se Zorter i Milan "elektricar" potpisuju kao radio amateri evo i mog potpisa "YT1CTZ" :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju