E, ovako treba... > Radio stanice...

RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA

<< < (32/109) > >>

zorter:
Colonelo, nisam siguran da bi i ako prijavis pozar preko radio stanice, vatrogasci dosli na intervenciju. A i ako bi dosli posle obavljenog posla bi bila istraga, kako si ti to dosao do frq ako nemas prijavljenu stanicu.
Za te stvari je ipak mobilni majka. Verujte mi na rec.

I ta pravila i zakon nije izmislio Tito i komunisti vec je to kodeks ponasanja usvojen i ustanovljen u medjunarodnoj organizaciji IARU.

zorter:
Kep, skoro 40 godina sam radio amater koji je imao stalnu dozvolu ulaska u radio centar PU Sabac kao i u radio centar vojnog garnizona Sabac, pa znam kakve se sve situacije desavaju.

Freq nisu tajna za one koji imaju prijavljene stanice i svako od njih ih moze koristiti u slucaju OPASNOSTI.
Reci mi samo ko ce prijaviti zonton-a RATEL-u, i sve ce mi biti jasno.

IKA:
koliko misliš da će biti rizična komunikacija izmađu recimo mene i dede stim što ja imam neprijavljenu stabilnu stanicu.
Ko je voljan da lovi nas koji ćemo na verovatno 88-om kanalu laprdati kao i ovde recimo na četu.

colonelo:
Negde oko 15,30 sam izasao da setam psa ispred zgrade i na 88 kanalu sam uspostavio  vezu sa nekim "Doktorom" koga sam cuo uz jake sumove. Kaze da se javlja oko Brankovog mosta, a ja sam bio na 10km Save. Ajde reci kada ti sutra po podne odgovara da pokusamo da se cujemo na 88 (157.425).

sceka:
@ zorter
Imam jedno pitanje za Vas posto vidim da ste dosta upuceni u to: Da li se smatra da sam osposobljen za rad sa rucnom (ili stacionarnom) radio stanicom jer sam u vojsci bio radio telegrafista (tamo sam polozio mislim II klasu telegrafije) i radio sam na da li se bese zove RTU-100 ili slicno zaboravio sam. Kao dokaz imam to upisano u vojnoj knjizici.

Ruku na srce u vojsci sam bio 81/82 godine i tesko da bi sada uspeo da otkucam nesto morzeom!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju