E, ovako treba... > Vanbrodski motori

High Trust - Visoki potisak

<< < (5/9) > >>

Профа:
Извињавам се, Лабудова је тема, исправио сам. Питање јесте у духу ове приче али ипак ријеч је о Yamahi 25Т,али нека вам Новус објасни разлику које сте поменули, ипак је то његова машина.

mossi:
Po meni stvar nije ništa komplikovana:

Jedam motor ima brzi /sportski/ menjač, a drugi sporohodni menjač, tj menjač sa manjim prenosom ali mnogo veće snage.

Običan motor može da DEPLASMANSKI  gura čamce recimo od 300-1500kg,
Za sve preko 1500kg preporučuje se HightTrust pa do recimo 5000kg.

Za sitna creva ode se na sajt proizvodjača i pogleda specifikacija.
Ili nazove distributer.

:)

Labud 1258:
U redu je stvar.

Ja sam moju dilemu uglavnom rešio, kako za sitna creva tako i za ono što je bilo pitanje.

marke:
Probacu ja da objasnim...
Promenom elise na standardnom motoru se DONEKLE moze prilagoditi motor camcu T.J. sporija elisa kao manji precnik tocka na kolima lakse ubrzava i vuce tezi auto ali je manja max. brzina, motor lako ode u iberturu i pregreje se.
Da bi se prilagodio vecim teretima mali motor preprave jer zamene nogu sa cizmom koja ima manji precnik elise sa onom za jaci motor koja prima veci precnik elise. Pored toga i osovine, zupcanici i ostalo je jace pa trpi i veca opterecenja vece elise. I prenos sa radilice do elise je takav da se velika elisa okrene manje puta od standardne za jedan obrtaj radilice pa rasterecuje motor kad gura veliku kolicinu vode i omogucava da se ta velika sila prenese na tezak brod. Tako mali motor gura teski camac ali polako. Bez takve noge elisa gura malu kolicinu vode koja ne moze da postigne dovolnu potisnu silu pa teski camac jedva da se pokrene a voda "kuva" oko elise i dolazi do kavitacije.  Takva noga (HIGH TRUST) radi kao menjac u prvoj brzini i (kao na traktoru) sa malo snage iz motora moze da povuce veliki teret.:drinks:

zoki novus:
cista zamena elise sa standardne na teretnu (4 kraka) kod honde ne daje nista sem povecane potrosnje goriva i mozda skracenja veka motora.
provereno u praksi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju