Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Zna li neko nesto o ovom motoru...
Zoran Marinković:
--- Citat: Labud 1258 07, 01, 2011, 19:52:37 posle podne ---Evo jedan predlog, problem je duga osovina ( ja bi možda rasmislio o podizanju zrcala, ako je to jedini nedostatak ) ali mi motor deluje vrlo zanimljivo.
http://www.kupujemprodajem.com/Mercury-XR10hp-426744-oglas.htm?filter_id=5947
:smile:
--- Kraj citata ---
Iako imam Johnsona 20 ks iz 1969 godine i radi i izgleda bukvalno k'o nov, mislim da bi glas razuma glasao za Labudov predlog.
Predpostavljam da si rekreativac, da provodiš slobodno vreme na vodi, ali i da nećeš s njim od Bezdana do Đerdapa.
Ako ga budeš vozio na 1/2 do 2/3 gasa, ići će sasvim lepo i neće puno trošiti. Koliko se sa slika može videti izgleda :good:
Zoran Marinković:
--- Citat: Labud 1258 07, 01, 2011, 19:52:37 posle podne ---
--- Kraj citata ---
taj merc je tipican pomocni motor od jedrilica, lepo izgleda. XR sa 10 ks znaci da ima kubikazu od motora sa 15 ks sa 260ccm a ne kao normalne 10ke sa 220 ccm. samo za tu cenu hmmm neznam nije mnogo , mozda mu nesto fali ipak je to extra motor (95% stajao i 5% radio) , oprezno kod tih svajcaraca nisu oni ludi da prodaju tamo za 130 evra takav motor a da mu nista nefali .. Facit : OPREZNO
[/quote]
Ako se ne varam, to mi liči na dvotaktni motor, a u Švajcarskoj su oni zabranjeni na jezerima
Labud 1258:
@O.M.
Posle tvog saveta mi je motor još zanimljiviji ( što se eksploatacije tiče a i kubikaže ) a opreza naravno nikad dosta, ipak su u pitanju nešto stariji motori. Nekoliko sati isprobavanja bi trebalo da stvori predstavu o kakvom motoru je reč. Ipak, u svemu treba imati i malo sreće, što naravno kolegi Petru želim.
@ za kolegu Zorana, u pravu si, to jeste 2T :good:
:drinks:
Outboard Master:
--- Citat: Zoran Marinković 07, 01, 2011, 20:15:31 posle podne ---
--- Citat: Labud 1258 07, 01, 2011, 19:52:37 posle podne ---
--- Kraj citata ---
taj merc je tipican pomocni motor od jedrilica, lepo izgleda. XR sa 10 ks znaci da ima kubikazu od motora sa 15 ks sa 260ccm a ne kao normalne 10ke sa 220 ccm. samo za tu cenu hmmm neznam nije mnogo , mozda mu nesto fali ipak je to extra motor (95% stajao i 5% radio) , oprezno kod tih svajcaraca nisu oni ludi da prodaju tamo za 130 evra takav motor a da mu nista nefali .. Facit : OPREZNO
--- Kraj citata ---
Ako se ne varam, to mi liči na dvotaktni motor, a u Švajcarskoj su oni zabranjeni na jezerima
[/quote]
ni to nije tacno, svajcarska (bodensko jezero) je zabranjeno prijaviti NOVI (ili novi polovni) 2 taktni motor u plovidbenu a ko ima vec postojeci moze ga koristiti dokle hoce i nije zabranjeno (90% pomocnih su tamo 2 taktni motor jos uvek). ( zivim 45 min od jezera o cesto sam tamo)
a prati malo sta taj prodavac jos prodaje ! pogledaj onaj motor aprilia rs 125 za koju cenu ga daje!!!! neznam ja bih licno bio malo oprezan kod takvih prodavaca. posto nezaboravi ako je npr napukao blok motora zato sto je se npr. pregrejao samo kao dlakica i ti je nevidis pa kad se provozas jedno 30 sati pa cujes iza tebe sam krkkk , dummm i pufff .... :taunt: :taunt: doziveo sam to kod jednog johnsona 9,9 ks.
P.S u Swajcarskoj i nemacko (bodensko jezero) postoji ako hoces tamo da vozis TEHNICKI pregled za motore , to znaci ako nesto nije sa motorom u redu nemoze ga registrovati dalje ako je 2 taktas. Taj mitos da se nesme 2 taktas voziti po eu i CH i da je zabranjeno definitivno nije tacno.
power70:
Johnson 6 sam letos vozio...prodao sam ga pre mesec dana za 320e bez rezervoara bio je 1989.godiste sa papirima ....Stvarno su odlicni motori cija je jedina mana malo veca potrosnja na punom gasu....
Na limundu se jedan johnson 8 prodaje vec duze vreme kao nov....mozda bi mu se mogla ubiti cena... :telephone:
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Camci-i-Brodovi/Johnson-8-vanbrodski-dvotaktni/1798530
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju