Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Radna ekskurzija do servisa Elko Futog

<< < (2/5) > >>

ljepoja:
kod nas u radionici se ne konzumira alkohol :) zamisli kada bih ja radio generalnu nekome pijan ...kakav bi to motor bio  :punish: , ali ja cu da pijem sok ali za vas moze bude piva :)

znaci dolazi :

1.deda   yamaha 9.9
2.SALE NB johnson 25
3.
.
.
evo ako nesto znaci napravicemo neku nagradnu igru moze nagrada da bude i servis motora,metar kanapa,litra benzina... nesto :)

Outboard Master:

--- Citat: SALE NB  24, 03, 2009, 12:56:45 posle podne ---Ovako onda:
Tip Motora: Johnson 25 commercial '82. 2cil. 2 takta, oznaka počinje sa E25, pa me zbunjuje, jel to sad Johnson ili Evinrude?

Opis kvara: Srećom nije pokvaren, ali treba servis - promena svećica, ulja u čizmi, i provera impelera, elise, svega ostalog i                   saveti,saveti,saveti.... :smile:

Dodatni radovi: Pošto nisam sam uspeo da otkrijem gde taj motor daje struju za punjenje akumulatora i sl., i tu bi trebao pomoć i savet majstora.
                     Pošto nešto slabo trošim sok od kajsije, valjda u Futogu pored dobrih majstora, kupusa i soka od kajsije ima i piva!  :drinks:

--- Kraj citata ---

sale ako pocinje sa E25 to je onda evinrude posto johnson bi trebao da pocne sa J .

SALE NB:

--- Citat: Outboard Master  24, 03, 2009, 22:15:41 posle podne ---
--- Citat: SALE NB  24, 03, 2009, 12:56:45 posle podne ---Ovako onda:
Tip Motora: Johnson 25 commercial '82. 2cil. 2 takta, oznaka počinje sa E25, pa me zbunjuje, jel to sad Johnson ili Evinrude?

Opis kvara: Srećom nije pokvaren, ali treba servis - promena svećica, ulja u čizmi, i provera impelera, elise, svega ostalog i                   saveti,saveti,saveti.... :smile:

Dodatni radovi: Pošto nisam sam uspeo da otkrijem gde taj motor daje struju za punjenje akumulatora i sl., i tu bi trebao pomoć i savet majstora.
                     Pošto nešto slabo trošim sok od kajsije, valjda u Futogu pored dobrih majstora, kupusa i soka od kajsije ima i piva!  :drinks:

--- Kraj citata ---

sale ako pocinje sa E25 to je onda evinrude posto johnson bi trebao da pocne sa J .

--- Kraj citata ---

Puna oznaka je E25BFCNB. Prema njihovoj politici ispred oznake snage je oznaka proizvođača "J" za johnson ili "E" za Evinrude, a iz "introduces" koda se po 3.i 4.slovu vadi godište. U ovom slučaju CN = 82. Znači Evinrude iz '82. Tako ispada. Ali negde pročitah da je bilo ukrštanja, jer su neki Johnsoni izlazili iz Evinrudovih pogona, ali... ko će ga znati!!! :blink: :search:

Kapetan:

--- Citat: SALE NB  25, 03, 2009, 00:22:21 pre podne --- Ali negde pročitah da je bilo ukrštanja, jer su neki Johnsoni izlazili iz Evinrudovih pogona, ali... ko će ga znati!!! :blink: :search:

--- Kraj citata ---

zar ne menjaju samo kapu ?

SALE NB:
Pa menjaju kapu, ali i pločicu- valjda. Glupo je što na pločici pišu samo ta dva broja: model i serijski broj. Nigde osim na kapi ne piše ni Johnson ni Evinrude.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju