Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
PITANJA-BEZBEDNOST
KNINDZA:
Sinoc je u prostorijama CK Stari grad u organizaciji Sluzbe za spasavanje na vodi CKSG odrzano predavanje na temu bezbednost na plovilima i vodi, ovom prilikom zeleo bih da se zahvalim korsniku i kapetanu duge plovidbe Almukantar na odrzanom predavanju.
Evo i par slikica:
Kapetan:
pa sto ne pozvaste :)
Bane:
Pa dobro, sta je onda savet?
Kad naidjes, ne daj boze, na les, zaobidji ga u sirokom luku?
Onda je tu pitanje savesti: neko mozda ceka informaciju o nekom svom??
deda:
Ja sam pre dosta godina imao nesrecu da pronadjem utopljenika i iz tog iskustve nema nicega lepog!!!Od policije sam treteran lose a o uspomenama ne zelim da pricam.Od tada i od panja imam strah.
Kapetan:
moj savet ... proveris da li je ziv... a onda se udaljis 20 metara od njega pozoves miliciju i sacekas ih ... nikako ga ne vezuj , pomeraj ili nesto slicno .. ako ide nizvodno pratis ga dok ne dodje milicija pa neka ga oni vuku-nose ili sta vec ...
pre neko vece mi strucan policajac na ovo pitanje rece da ne izvlacim iz vode jer moze da se desi da u dodiru sa vazduhom dodje do "sapunifikacije" i da se raspadne na camcu u roku od 15 min... a onda niko nema koristi ...
znaci pratimo ga sa bezbedne daljine (da ga ne bi nasi talasi prevrtali ili potpao pod elisu) i pozovemo miliciju...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju