Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

PITANJA-BEZBEDNOST

<< < (8/10) > >>

mossi:

Pitanje za Skippera:

Kao kolega ovim našima u Apatinu, da li zna zašto naši skoro da ni ne isplovljavaju.
Prošle godine su se "pokazali" nekoliko puta, a sad ovaj ponos od čamca stoji usidren u marini Apatin i izlazi možda samo na neku intervenciju? Hrvati sa druge strane imaju svakodnevne patrole i to minimalno 3-4 puta za poludnevno pecanje!!! Koliko puta prodefiluju noću, ne znam.

Znam samo da se osećam kao kreten, kad oni prolaze uz našu obalu, a ne poštuju polovinu matice.
Zar je moguće da smo toliko bankrot da uz neku normalnu operativnu upotrebu, nemamo para za 1-2 prolaza dnevno.
Svaka baba u Apatinu, zna napamet i poimenice sve švercere cigara i ostalih artikala koji se prebacuju čamcima u i iz HR.

:this:

mossi:
Znam ja o gustoj magli ponešto, ali znam i za nesreće iskusnih i starih Dunavskih čamdžija.
Tako da gusta magla je naš največi problem, jer mali čamci nemaju radar, orijantacija je otežana do maximuma, a brod koji dolazi se ne čuje od sopstvenog motora. Magla gusta, ne vidi se prst pred okom.   :suicide:

samardza:

--- Citat: mushu  09, 04, 2009, 10:10:32 pre podne ---Ako neko slucajno naleti na utopljenika, procedura je sladeca:
1. Proveriti da li daje znake zivota( ubosti cakljom par puta)
2. Ako daje znake zivota obavezno dobro udariti po glavi,ako je moguce po potiljku par puta(onom istom cakljom), dok se ne umiri.
3. Zakaciti ga (naravno cakljom) i odvuci do policije, ako je blizu, a ako ne, onda samo odgurnuti ovog puta veslom, mnogo je lakse. :preved:
Nikako, ali nikako ga ne uvlaciti u camac jer ce onda i camac postati deo istrage i dokaznog materijala, a to znaci par sezona vezanih za ponton policije.

--- Kraj citata ---
:good: :drinks:

odissej:

--- Citat: samardza  09, 04, 2009, 18:59:14 posle podne ---
--- Citat: mushu  09, 04, 2009, 10:10:32 pre podne ---Ako neko slucajno naleti na utopljenika, procedura je sladeca:
1. Proveriti da li daje znake zivota( ubosti cakljom par puta)
2. Ako daje znake zivota obavezno dobro udariti po glavi,ako je moguce po potiljku par puta(onom istom cakljom), dok se ne umiri.
3. Zakaciti ga (naravno cakljom) i odvuci do policije, ako je blizu, a ako ne, onda samo odgurnuti ovog puta veslom, mnogo je lakse. :preved:
Nikako, ali nikako ga ne uvlaciti u camac jer ce onda i camac postati deo istrage i dokaznog materijala, a to znaci par sezona vezanih za ponton policije.

--- Kraj citata ---
:good: :drinks:

--- Kraj citata ---
Momci,zaista imate smisla za crni humor...

Kapetan:

--- Citat: mushu  09, 04, 2009, 10:10:32 pre podne ---3. Zakaciti ga (naravno cakljom) i odvuci do policije, ako je blizu, a ako ne, onda samo odgurnuti ovog puta veslom, mnogo je lakse. :preved:

--- Kraj citata ---

ovo pod tri su u pravu, tako izgleda i policija postupa, pogledajte ovu vest:

Pronađen leš u Savi

BEOGRAD - Pripadnici rečne policije otkrili su juče oko sedam sati ujutro telo nepoznatog muškarca starog oko 45 godina kako pluta Savom. O pronalasku tela obavestili su Hitnu pomoć. Pretpostavlja se da je muškarac, koji kod sebe nije imao nikakva dokumenta, u vodi bio najverovatnije sedam-osam dana. Pronalaženje tela pomogao je i trenutno visok vodostaj Save. Rečna policija telo je dovukla do Hangara u Karađorđevoj ulici, gde su lekari Hitne pomoći konstatovali smrt, a telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu, gde bi trebalo da se utvrdi identitet nastradalog muškarca.   

http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-08-04-2009/pronadjen-les-u-savi

to je vest od juce prekljuce..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju