Autor Tema: Ispuna metalnog korita  (Pročitano 8983 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KNINDZA

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
    • Crveni krst Stari grad
???: Ispuna metalnog korita
« Odgovor #15 poslato: 23, 03, 2009, 03:23:59 pre podne »
Ljudi ja nisam mislio za ispunu vazdusnih komora sa pur penom, mislio sam na naslov teme: Ispuna metalnog korita...
Ja sam kod kapetana prvu uradio jedno dobro smirglanje, pa antiros pa, pa osnovnu.....pa stirodur....medjutim ja bi posle osnovne odmah stavio pur penu...

Uzmem par cetki koje su za bacanje, na brzinu udarim sloj koji bi bio otprilike 1-2 cm posle ekspanzije pene i lupim stirodur...tako bi sigurno dobio bolju toplotnu izolaciju, sigurno nebi bilo kondenza jer vise lim nije u kontaktu vlaznim vazduhom i sigurno nebi bilo rdje jer opet lim nije u kontaktu sa vazduhom....
Duboka reka se nece zamutiti ako u nju bacis kamen.Tako je i sa covekom:ako se ljuti zbog uvreda,onda on nije reka nego bara.

Van mreže KNINDZA

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
    • Crveni krst Stari grad
« Odgovor #16 poslato: 23, 03, 2009, 03:31:51 pre podne »
ne mogu sve da puknu :)

ma pena me zanima iz razloga koji je zorter rekao a i kao zastita o kondenza
   Kap. kondez nemoj da te brine!Meni su zadnje komore pucale na promenu temp. pa sam izbusio rupe.Kada sam posle tri godine otvori komore zbog nekih izmena lim je sa unutrasnje strane bio kao nov,samo povrsinska korozija oko rupica!! :smile:

Deda pa ako su komore bile zatvorene hermeticki nebi ni trebalo da bude kondenza....jer unutra nije bilo vlaznog vazduha koji bi se pri razlici temperature na limu kondenzovao...unutrasnjost broda je druga stvar uvek ima negde gde ulazi vazduh tj. vlaga tokom toplog dana pa kada padne vece dodje do razlike temp. i dolazi do kondenza...ta vlaga se pretvori u kapljice ali vise nema vlage....medjutim svice novi dan i postupak se nastavlja.......kao toplo resenje bih preporucio apsorber vlage...
Duboka reka se nece zamutiti ako u nju bacis kamen.Tako je i sa covekom:ako se ljuti zbog uvreda,onda on nije reka nego bara.

Van mreže drug_igrutin

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #17 poslato: 25, 03, 2009, 01:27:54 pre podne »
Samo treba voditi računa da se lim dobro zaštiti na mestima gde će biti upotrebljena pene, kao što je knindža napomenuo, jer se ta mesta posle nisu dostupna. Imao sam prilike da gledam neke stare profile punjene pur penom, spolja su bili održavani (više sloja farbe ) i izgledaju ok, a kad ih presečeš iznutra pojela korozija skroz.
Obična pur pena gori ko blesava, pa treba izbegavati varijante sa običnim sprej bocama, a prillikom gorenja oslobađa i jako štetne gasove.
Ja sam isto razmišljao o upotrebi purpene, jer se tako od svakog mrtvog prostora može napraviti manja komora, bez neke velike muke, ali kad sve saberem mislim da ću ipak to da izostavim.