Nautika opšta... > Iskustva sa vode
PRIMUS 14 ili LODKA 14
budens72:
Mnogo stabilniji čamac od šarka (i mini i super), a i lepše se vesla...šark je težak za veslanje....jedino sa pramca
Vlada 69:
Imao sam prilike(doduše davno) da jedne cele sezone vozim nešto slične građe i gabarita i to sa tomosom 4 ,pošto je tada četvorka bila sasvim pristojna penta...
Sve u svemu sa dve osobe i bez dodatnog tereta čamac je sa pomenutim motorom glisirao.Znam da je nekom teško poverovati u to ali ni dan danas ne mogu da zaboravim našu radost :dance1:
Za čamac tog tipa ti definitivno ne treba motor jači od 4-5 ks...mala potrošnja uz odlične plovne karakteristike.Nema smisla ga porediti sa sharkom(kadicom) ni po čemu :)
LSI:
--- Citat: olimp 28, 12, 2010, 19:34:20 posle podne ---Koje su dimenzije tih čamaca i kakva im je prosječna tržišna vrijednost?
--- Kraj citata ---
Podaci na: http://www.triprinceze.com/lodka14/lodka14.html i http://www.triprinceze.com/primus/primus14/primus14.html
busa2:
pa vidi kada si pitao da ti i odgovorim.lodka 14 sta reci o camcu teskom 80 kg moras biti miran bez djipanja da bi pecao ali zato za prevoz na kratke relacije i vadjenje i spustanje idealan . vozio se u primus 14 fantasticno ide sa 8 konja i dvojicom odraslih ali za moj ukus malo nestabilan sto i nemoze drugacije kod ovolikih camaca.malo lepse deluje primus - kitnjastiji je ima neke pregrade (koliko ti je to bitno ) ako zelis lep i upadljiv camac sa spremistem ili lak i obican za prevoz laksi i manje upadljiviji. i ono mozda najbitnije kvalitet izrade to neznam .koliko sam pomogao neznam ali jedan glas razuma imas sad neka kazu drugi.
Zoran Marinković:
:stop:
Verujem da ću se i odlučiti za LODKU, s tim što bi prostor na dnu popunio stirodurom i preko njega duplo dno
tako da imam ravnu površinu po dnu, a ujedno bi služilo kao sigurnosna komora.
Mislim da to neće komplikovati izradu, dodatno će ukrutiti celo korito a boksovi mi ne trebaju.
Kao drugi čamac će biti više nego dobar. :dance1:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju