Nautika opšta... > Iskustva sa vode
PRIMUS 14 ili LODKA 14
Kapetan:
ajd mali predlog ... za proizvodnju takvog camca ti treba 3-4 dana a zanimljiv je proces... moj savet je da vidis sa OBLAK-om da zajedno kupite smolu , mat i ostalo ... i napravis camac tacno kakav ti treba racunaj da ce da te kosta oko 1/3 novog ...
Darkobp:
Paa recimo racun po Kap.ideji
Smole 60-70kg oko 250e
mat oko 20kg oko 60
ucvrscivac1.5l oko 20
odvajac od kalupa oko 40-50
brdo razredjivaca,valjaka,rukavica i i ostalih sitnica 50e
I to je do sad 400-450e
+ jos sto treba napraviti dobar kalup do najsitnijih detalja i da to lici na nesto a da bude plovno
I dobija go odlivak bez farbe,gelcout-a i ostale zavrsne obrade( znaci + sve to ostalo),i bogme treba biti jako jako dobar majstor da bi tako nesto napravio za 3 dana ili vise njih da rade,ima tu mnooogo posla,Samo za kalup izgubice 3xtoliko vremena
Kalup je skup i nikad se neisplati ga praviti samo zbog jednog odlivka
Mozda je jednostavnije i jeftinija racunica izadje napraviti camac od spera pa samo poliesterom preci nekoliko slojeva radi zastite iteraj na talase
Kapetan:
--- Citat: Darkobp 30, 12, 2010, 00:27:50 pre podne ---Mozda je jednostavnije i jeftinija racunica izadje napraviti camac od spera pa samo poliesterom preci nekoliko slojeva radi zastite iteraj na talase
--- Kraj citata ---
a bre ispade ti skuplji od mladje, ideja da se napravi potice od gige, on je svoj pomocni napravio prema gepeku pasata ako se ne varam ... da moze da mu stane ... dimenzije oko 2,5 metara sve zajedno sa materijalom ga izasao oko 80 evra , kako ne znam al znam da sam video camac i nije los...
a ni ta varijanta sa sperkom i plastikom nije losa za pmocni camac a opet nema mnogo zezanja , ok nece to biti ni prici mladjinom kvalitetu da se razumemo , ali onako kao zadatak za razmisljanje nije lose za ove zimske dane pa cim malo otopli da se krene u razradu :good:
Darkobp:
E Kap kap...
Pa cekaj ovo su camci od 4 i +metara i to nestaje ni u jedan gepek :diablo:
Primus je tezak cak 115kg pa racunaj samo smolu da kupis po 3-4e/kg pa koliko izadje
A camac od 2x1m i 20kg mozes napraviti za 80e al to nije camac vec kada:lol
Mladja je iz tog kalupa odlio vec 1000kom i on nedobija smolu po tim cenama pa se opet nije obogatio!!
Ovim radom mozes da usparas samo par stotina evra na rukama tj sto si sam radio,u svemu ostalom njega kosta jeftiniji nego sto tebe izadje
Kao kad bi hteo da odstampas 2kalendara,normalno da nemozes da dobijes tu cenu kao da kad stampas 10000kom
nego da mi vise ne off topic-ujemo coveku temu
Kapetan:
--- Citat: Darkobp 30, 12, 2010, 01:30:39 pre podne ---nego da mi vise ne off topic-ujemo coveku temu
--- Kraj citata ---
slazem se , nije bila ideja u ustedi vec u poslu i zadovoljstvu proizvodnje vlastitog camca :tenk:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju