Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Brod(ic) mojih snova

<< < (19/23) > >>

zorter:
Ja mogu samo da ti opisem brodic kakav bih zeleo da imam ali sigurno ne mogu da ga kupim. A to je:
-metalni brod
-sa kabinom
-ne duzi od 10m i siri od 3m
-blago V korito sa sto manjim gazom (zbog plitke Save)
-brodski motor max 40ks dizel
-obavezno sa WC-om sa stajacom visinom
-dupli krevet (francuski lezaj)
-kormilarnica u kabini
-GPS
a ostalo je vec prateca oprema koja se moze naknadno ubaciti kao sto su frizider, TV, radio stanica itd.....
Naravno za duzi boravak na reci i duza putovanja.
Eeeeeeee puste zelje. :yahoo:

igogitar:

--- Citat: zorter  15, 04, 2009, 23:05:52 posle podne ---Ja mogu samo da ti opisem brodic kakav bih zeleo da imam ali sigurno ne mogu da ga kupim. A to je:
-metalni brod
-sa kabinom
-ne duzi od 10m i siri od 3m
-blago V korito sa sto manjim gazom (zbog plitke Save)
-brodski motor max 40ks dizel
-obavezno sa WC-om sa stajacom visinom
-dupli krevet (francuski lezaj)
-kormilarnica u kabini
-GPS
a ostalo je vec prateca oprema koja se moze naknadno ubaciti kao sto su frizider, TV, radio stanica itd.....
Naravno za duzi boravak na reci i duza putovanja.

Eeeeeeee puste zelje. :yahoo:

--- Kraj citata ---

Potpisujem!Samo bih kao motor koristio neki marinizirani automobilski dizel oko 70 KS,nek ima snage u rezervi. :bb2:

SALE NB:
Ok, znači brodić za tipičnog Srbina bi trebao biti:
Metalni sa kabinom, do 10 metara dužine, sa stabilnim motorom 40-70ks.
I sa WC-om.
Da li je to brod koji si prosečni Srbin želi/može priuštiti? Sami kažete puste želje. To onda nije to.

Ja bih se opredelio za plastični brodić sa kabinom, do 7-8 metara i sa vanbrodskim motorom. Jeftiniji je za održavanje, praktičniji...
S obzirom da 90% brodića na našim rekama potone upravo zbog WC-a, ja bih izabrao hemijski- u zasebnoj kabini, naravno.
Ja bih uzeo glisersko korito, ali to teško da bi bio izbor većine. Dakle, polu-deplasmanac, motor od 10 do 50ks.

Ima li još neko neku sugestiju?

rade:
Trebalo bi voditi i racuna o postojanju marine.Ako ima marina plastika a ako nema metalni.

misaf:
Mislim da je teško izvlačiti jedan prosek, jer su različite namene u pitanju. Možda pre da se razgraniči na grupe. Rekao bih da se plovidbom bave nautičari, pecaroši, gliseraši i ostali, pa bi shodno tome moglo da se traže tri stvari: prosečan srpski brodić (Nautičari), prosečan srpski čamac (pecaroši) i prosečan srpski gliser.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju