Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Brod(ic) mojih snova

<< < (17/23) > >>

espresso:

--- Citat: broker975fx  25, 03, 2009, 10:40:54 pre podne ---Espresso, štaje kutijica na zidu pored WC šolje, mislim čemu služi

--- Kraj citata ---

"kutijica" je indikator stanja tankova za crnu, sivu i obicnu vodu.

budens72:

--- Citat: stvlada  25, 03, 2009, 10:48:00 pre podne ---
--- Citat: drug_igrutin  25, 03, 2009, 00:43:51 pre podne ---Ma ja nebi računao na mali domet, giga nam je mnogo zajeban majstor, očas posla nabudži neko punjenje pa prangija po celoj Savi :) Jedino zastave mogu da izvade stvar :)

@stvlada
jeli vlado zašto ide samo HV lim? Jel bude malo teže da se savija ako ima krivina?

--- Kraj citata ---

Sama rec ti kaze hladno valjan,nije izlozen temperaturi i samim tim mu nije promenjena osnovna struktura resetke.Toplo valjani se greje da bi se lakse rolovao,samim tim je i jeftiniji.Pa ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo  :)

--- Kraj citata ---

Koliko sam ja upoznat,za brodogradnju se koristi toplo valjani lim,a hladno valjani (dekapirani) lim nije tako dobar...E sada ,ako ima neko kompetentan da objasni zbog čega je tako bilo bi lepo...

igogitar:
Nisam strucnjak ali koliko ja znam koristi se hladno valjani lim.

stvlada:

--- Citat: budens72  25, 03, 2009, 17:02:35 posle podne ---
--- Citat: stvlada  25, 03, 2009, 10:48:00 pre podne ---
--- Citat: drug_igrutin  25, 03, 2009, 00:43:51 pre podne ---Ma ja nebi računao na mali domet, giga nam je mnogo zajeban majstor, očas posla nabudži neko punjenje pa prangija po celoj Savi :) Jedino zastave mogu da izvade stvar :)

@stvlada
jeli vlado zašto ide samo HV lim? Jel bude malo teže da se savija ako ima krivina?

--- Kraj citata ---

Sama rec ti kaze hladno valjan,nije izlozen temperaturi i samim tim mu nije promenjena osnovna struktura resetke.Toplo valjani se greje da bi se lakse rolovao,samim tim je i jeftiniji.Pa ako ne znas sta je dobro pitaj sta je skupo  :)

--- Kraj citata ---

Koliko sam ja upoznat,za brodogradnju se koristi toplo valjani lim,a hladno valjani (dekapirani) lim nije tako dobar...E sada ,ako ima neko kompetentan da objasni zbog čega je tako bilo bi lepo...

--- Kraj citata ---

koriste ga zato sto mu je manja cena,a daleko je kvalitetniji HVL

Labud 1258:
Jasno mi je da je HV kvalitetniji i skuplji, elasticniji je i na puca na udar a kakav je prema koroziji u odnosu na toplo valjani ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju