Nautika opšta... > Navigacija
GPS Status - Android program
Zile-nbg:
Danas sam opet malo duze bio na sidru. Na prvoj slici se moze videti situacija u trenutku postavljanja sidrenog alarma i nekih 3h kasnije smo dostigli klizanje od nekih 1.5m.
Alarm se oglasio 3 puta i to zbog gubitka gps signala, tj kada app radi u pozadini telefon je iskljuci zbog ocuvanja baterije.
Inace, jako se radujem tvojoj aplikaciji jer ova trosi 30% baterije za 3 sata stri
mossi:
Danas sam bio na vodi da testiram aplikaciju.. pošto čitam pišem ćirilicu i latinicu i ne primećujem promenu pisma..
Tako da mi je danas početkom testa, telefon ostao na engleskom tj uvek je na engleskom, a za test je trebalo da bude na srpskom.
Test je pokazao da postoji malo ali bitno kašnjenje izmedju momenta pronalaženja markera i početka izgovaranja upozorenja pri brzini od nekih 40km/h
Trenutno algoritam za analizu situacije na terenu obradjuje sve markere u zadatom radiusu danas 600m, frontalni ugao +-45 stepeni, plus za sve prodjene bove u radiusu od 100m.
Ima tu posla..
Trenutno dižem sirovi video od nešto više od 5 minuta ali problem je što je trebalo sve snimati sa dva telefona, jednim da se vidi putanja na mapi, a drugim paralelna realna situacija na vodi.. ja ću okačiti putanju i posebno video.. bolje se razume ako se uzmu slušalice, plus naravno na engleskom.
Obećavam novi video od nedelje na srpskom .. isti teren. j1 thumbup 6589 kgk
Ujedno sam testirao program usidren u laganom toku brzine 2km/h ravnomerno .. bez da čamac šeta levo/desno.
S10 je bio tačan na 3m, Ali alarm verovatno bi se upalio na 5m .. makar na kratko.. znači uz opciju narandžastog odloženog alarma.. možda bi i prošlo 5m.
Telefon je bio 2 sata upaljen na maksimumu osvetljenja, snimio video od 5.5 minuta veličine 800-900Mb, plus 10tak fotki, i potrošio je 50% baterije.
To je jako puno, ali u tim varijantama nema života bez dodatnog napajanja..
Ako telefon radi ugašen, snima putanju, sidreni alarm, potrošnja je drastično manja.
Zato program ide u drugu test fazu .. i ako meni nije problem struja imam 2x63Ah.. upavusi kgk plus panel od 75W plus 60hp Yamaha.. stri
Paralelno sam test radio na dva telefona tj na S10 i Honor8 sa crknutom baterijom, za koji naravno nisam poneo kabel..
No H8 je izdržao 90tak minuta i rezultati su približni, da ne kažem identični. 6589
Prvo sam obeležio bove, a onda se vratio istim putem gore, nakon prolaska druge crvene bove skrenuo sam prema zelenoj bovi, okrenuo na levo
i ponovo prošao obe crvene bove.
Program u nekim momentima malo izgleda čudno, ali algoritam radi na sledeći način:
Prvo izgovara marker koji mu je u pravcu tj sa kojim ima najmanji ugao, ako u blizini ima drugi marker pod većim uglom, njega će spomenuti kao marker u blizini.
Pretpostavlja da bez obzira što je marker bliži .. on nije problem pošto plovilo ne ide na njega.
Logika prioriteta kad ima 10-tak markera sa stotinu kombinacije nije nimalo naivna.. Kao SUV na lovačkom Avionu! :glasses9:
No, evo fotki od danas, plus video link. I nemojte zaboraviti slušalice.. mnogo se bolje razume (englska verzija).
Honor 8 i S10
Honor 8 (Žutim su obeležene deonice vožene brzinom preko 20km/h), Honor 8
Honor 8, S10, S10
Usidren nekih pola sata.. S10
Video link:
Link za Uputstvo za upotrebu: https://drive.google.com/file/d/15c9_H6ysP3luE9JLvkZBpOSHM9pjj2oP/view?usp=sharing
mossi:
Evo mali test iz urbane sredine ..
Obeležio sam par raskrsnica i Lidl sa znacima opasnosti i u opisu napisao Semafor.
Podesio jezik na Spski, radius upozoravanja 400m, sve markere, sa opisom.
Automatika postavlja zastavice i otvara sekcije za brzine veće od 9km/h .. praktično START/STOP pri zaustavljanju.
Evo kako to izgleda..
Na prvoj S krivinici uhvati marker koji se ne vidi, zato što je prva raskrsnica izašla iz ugla za koji obaveštava. 6589
mossi:
Evo i jedan test sa kompjuterskog simulatora, sniman ekran iz ruke pa malo drhti rukica .. ha
Ovde se vidi jedna relativno komplikovana situacija Dunav neki 1495km SIMULACIJA!
Mrkli MRAK bez mesečine, ne vidi se 20m ispred sebe.
Upaljen ekran ili ne, aplikacija opisno govori gde se šta nalazi. thumbup
mossi:
Slobodno kritikujte ili dajte primedbe.. sve pišem .. ko je šta rekao .. ha ha stri stri stri
Aplikacija čeka prevod na Madjarski ( za sad radi na SrpskoHrvatskom, Engleskom i Nemačkom)
Onda ide na čekanje za objavu.. to obično traje par dana..
Ako Google ima neku primedbu .. onda opet ispočetka.. kuku
Ali očekjemo da bi moglo biti na Google Playu za vikend..
Pogledajte uputsvo.. nije komplikovano 10 strana PDF..
https://drive.google.com/file/d/15c9_H6ysP3luE9JLvkZBpOSHM9pjj2oP/view?usp=sharing
ili na DropBoxu
https://www.dropbox.com/s/o0x2xcw46srghlr/UPUTSTVO%20-%20GpsLAT.pdf?dl=0
hi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju