Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Novi predlog zakona pred vladom

<< < (12/24) > >>

IKA:
spomenuta --moja plovila-- nisu spomenuta zbog neslaganja sa iznosom , meni iskreno nesmeta visina ukupno , ali mi bode oči kad uporedim ta dva plovila, ta mala razlika nema logike.Umesto mojih plovila zamišljam vlasnika koji vozi recimo brod od 12-13m i vuče kao pomoćni čamac neki mali čamčić za koji je porez platio za 2-3000 hiljade manje nego za brod.Zato su spomenuta -moja plovila.
Iskreno mislim da je za OdisejII to malo a za ribarac previše, u pitanju je samo poređenje.
Logičnije bi mi bilo da za odisej platim 20-25000 ,A za ribarca 2-3000

oblak:

--- Citat: Bucho  23, 12, 2010, 12:56:28 posle podne ---Ja mislim, ako bi drzava dala nama pojedinacno da napravimo zakon, svi bi napravili skalu tako da kategorija u kojoj je "moje" plovilo bude oslobodjeno poreza a svi ostali da plate debelo. Nema zakona kojim bi svi bili zadovoljni, a porez na imovinu se placa u svakoj normalnoj drzavi. Mislim da diskusija vodi daskolu, i zato batalimo licne interese i uvazavajmo jedni druge. :drinks:

--- Kraj citata ---
    A autbordi 9,9 KS se prave za celu planetu jer inzinjeri nikako ne uspevaju da "ubodu" tacno 10 KS... a ne zato sto ispod 10 nigde ne podleze porezu!? Leto sam proveo na Bodenskom jezeru, camci 5m sa motorima do 10KS ne da se ne oporezuju, nego se trajno registruju i cak nije potrbna ni plovidbena dozvola za upravljanje. Postoji brdo rentijera takvih camaca...

mossi:
Tako je Oblače, o tome pričamo. Kako je to rešeno u normalnim zemljama.

Znači: em oporezuju neoporezivo, em to koriste kao bazu za umanjenje višoj klasi.
Jedni jedu kupus, a drugi meso. U proseku je sarma.

Dule, je vrlo respektabilan polemički protivnik koji i te kako gleda SVOJE interese.
Sa Duletom se slažem u barem 75% tema. Smatram ga vrlo stručnim i voljnjim kako za sticanje novog znanja, tako i da to znanje nesebično podeli sa svima na forumu.

Ono što mu zameram je što mora da napomene da ima FlyBridge te da eto ipak sticajem okolnosti ima pravo da gleda odgore.  :lol:

Forum je odličan i čine ga forumaši.  :good:

Darkobp:
pa nije ni logicno da ja na elana495k 30 god starog od 5.5m i motorom5ks platim 9000 a za najluksuzniji gliser od recimo 13m i 1000ks 40000din a razlika u vrednosti je 100puta :wild:

Ostane li ovako  tih 9000 od mene nece dobiti to je sigurno :lol:

mossi:
Alu čamac 5.5m bez kabine sa 25hp je 7000 porez + registracija + osiguranje + razne takse.
Da napomenem da je prošle godine sve ukupno bilo 9,800 dinara.

:new_russian:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju