Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Novi predlog zakona pred vladom
SALE NB:
Ne znam odakle Novostima ovi podaci, u prilogu postavljam kompletan predlog izmena zakona, ova nova umanjenja na starost se ne pominju.
Ali ima kompletna tabela sa novim porezima. Uvodi se nova kategorija od 15 do 20 metara.
Kod kabinaša i dalje ostaje sve po starom, od 5 do 15 metara smo svi u istom košu!
SALE NB:
Dule, mene kači 11.000, (čamac sa kabinom do 5m i motor do 73kw) i još odbitak na starost.... Ako bude po starom -30% , plaćam 7.700 dinara. Po starom je bilo, čini mi se, 21.000 dinara. Tako gledano, to je ok.
Ali, neko napravi kod Kacintate novu šiklju dužine 6m i okači Tomos 4, to košta 5000 dinara. Bogami, nije fer, niti je podnošljivo!
LSI:
Po onome što vidim, porez je sveden na približno trećinu u odnosu na sada važeći zakon.
To izgleda ohrabrujuće.
Ali, obratite pažnju - uvedena je obaveza za sve motore ispod 7,35 kW!
Oni su do sada bili oslobodjeni obaveze plaćanja poreza.
Ovim je proširen krug poreskih obveznika ali je pravednije rasporedjen teret obaveze.
Ostaje da svako proceni da li za šiklju sa "četvorkom" treba i može da plati porez.
Videćemo šta će proći "na vladi", kako oni to kažu i kako će izgledati konačno usvojeni tekst.
Ostavimo radovanje za kraj.
Ja i dalje mislim da bi porez koji je usvojen kao krizna mera morao biti ukinut, kao i za mobilnu telefoniju.
Kapetan:
ma necu registrujem i gotova stvar ... po novom moram platim skoro 300 evra za camac i 15 konja, po starom sam morao za isti camac sa 50 konja da platim skoro 500 evra ...
drugim recima ako gledamo broj konja meni je registracija skocila...
15 konja : koeficijent = 300
koeficijent = 20
50 konja : koeficijent = 500
koeficijent = 10
drugim recima ako imas jaci motor ovaj predlog ti se isplati ako imas manji ne isplati ti se...
Kapetan:
--- Citat: LSI 22, 12, 2010, 11:55:25 pre podne ---Po onome što vidim, porez je sveden na približno trećinu u odnosu na sada važeći zakon.
To izgleda ohrabrujuće.
--- Kraj citata ---
lsi ceo predlog je sramotan .. prebacujem ovo u noc topic
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju