E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Sta je vaznije-duzina ili sirina?

<< < (3/9) > >>

SALE NB:
Najvažniji je oblik korita i snaga motora.Znači uzmeš glisersko korito i 300 konja i nema greške! ;D ;D ;D

Kapetan:
uh odiesj svaka cast.. to me lomi danima... kak osam ja cuo 1:3 je za ladje ok sve preko toga recimo 1:4 daje vecu brzinu (mada mi nije logicno ...)

ja sam sada u potrazi za ladjom koju cu raditi narednih 2-5 godina.. i lomim  e oko toga .. nasao ma projekat 12m duzina sirina 4m poosto je meni uzasno bitan konfor... ocu svugde da stojim a imam 2 metra : )

e sad ova promena sirina dize cenu plovililu skoro duplo... mislim da prvo trebamo da na papiru napisemo sta ocekujemo od broda pa onda da krenemo u potragu... e tek prema tome trebamo da jurimo duzinu i sirinu ...

mislim da bi komfor koji ladja daje trebalo da bude presudan pa tek onda duzina i sirina ...

po komforu na prvom mestu je sirina .. a prema njoj odredimo duzinu...

znaci

Spisak za ispunjenje svih snova

1 komfor
2 sirina
3 duzina
4 projekat
5 motor
.
.
10 koliko ce to da kosta

aj da cujemo ostale...

KNINDZA:

--- Citat: Kapetan  21, 03, 2009, 01:07:18 pre podne ---uh odiesj svaka cast.. to me lomi danima... kak osam ja cuo 1:3 je za ladje ok sve preko toga recimo 1:4 daje vecu brzinu (mada mi nije logicno ...)
--- Kraj citata ---

Pa smanjenjem sirine smanjujes ceoni otpor shto vode, shto vazduha, brodic lakse ide, motor manje trosi...

deda:

--- Citat: Kapetan  21, 03, 2009, 01:07:18 pre podne ---uh odiesj svaka cast.. to me lomi danima... kak osam ja cuo 1:3 je za ladje ok sve preko toga recimo 1:4 daje vecu brzinu (mada mi nije logicno ...)

ja sam sada u potrazi za ladjom koju cu raditi narednih 2-5 godina.. i lomim  e oko toga .. nasao ma projekat 12m duzina sirina 4m poosto je meni uzasno bitan konfor... ocu svugde da stojim a imam 2 metra : )

e sad ova promena sirina dize cenu plovililu skoro duplo... mislim da prvo trebamo da na papiru napisemo sta ocekujemo od broda pa onda da krenemo u potragu... e tek prema tome trebamo da jurimo duzinu i sirinu ...

mislim da bi komfor koji ladja daje trebalo da bude presudan pa tek onda duzina i sirina ...

po komforu na prvom mestu je sirina .. a prema njoj odredimo duzinu...

znaci

Spisak za ispunjenje svih snova

1 komfor
2 sirina
3 duzina
4 projekat
5 motor
.
.
10 koliko ce to da kosta

aj da cujemo ostale...

--- Kraj citata ---
     http://www.linssen.se/images/brochures/Doc_9-series409.pdf mislim Kapetane da je ovo brod za tebe ali....uvek nesto srecu kvari!! :smile:   

zorter:

--- Citat: Kapetan  21, 03, 2009, 01:07:18 pre podne ---... ocu svugde da stojim a imam 2 metra : )

--- Kraj citata ---

Negde sam nasao da visina kabine ne sme da predje sirinu "tabana", pa je verovatno zbog toga vazno koliko je brod sirok. A onda prema obrascu dolazi i duzina. Naravno, nama na plicim rekama je bitno i koliki je gaz, a prema tome i vrsta korita (ili ravan taban ili blago "V" korito).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju