Autor Tema: kako ugraditi brodski motor  (Pročitano 15607 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže aleksandar

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Odg: kako ugraditi brodski motor
« Odgovor #30 poslato: 08, 02, 2012, 15:38:20 posle podne »
ne znam odakle vam ideja da ja vas kako rece malo.........
koliko sam razumeo to je izvodljivo kao sto ovi ljudi znaju i rekose na dva nacina
hvala vam na pomoci
nemAmo svi sredstva i novac kako bi kupili nove stvari od camca pa do motora vec moramo da se snalazimo
a ti druze sto mislis da ja malo........................
nemoj ni ucestvovati u temi odnosno nemoj ni pomagati ni odnemagati vec zaboravi da sam ista i pitao
zahvaljujem se ljudima koji su mi pomogli a ne pametovali bez ikakvog konkretnog resenja za moj problem

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #31 poslato: 08, 02, 2012, 18:55:03 posle podne »
aleksandre najeftinija varijanta ti je da kupis polovan motor sa elisom , osovinski, kopcom ... sve ostalo je komplikacija i veliki izdatak u novcu ...

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
« Odgovor #32 poslato: 08, 02, 2012, 18:58:47 posle podne »
Aleksandre slusaj vamo .Ne moze da se zavrsi kurs za dva petka.Nemoj da si zajunio za taj camac ti treba tomos od 300 evra a samo osovinski vod kosta 600e bez elise.PREMA TOME DABOME

Van mreže aleksandar

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #33 poslato: 08, 02, 2012, 22:43:52 posle podne »
jos ovo pitanje i sledeci put vam se javljam sa slikama i verujte da necete verovati da to moze da radi ali dokazacu
da li je polozaj elise bitan odnosno gde treba da stoji  ispo camaca ravno sa krmenom daskom,ili da izlazi van nje

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #34 poslato: 08, 02, 2012, 23:07:58 posle podne »
Ajd jos ovo kako kazes ...Da bi mogao da upravljas moras napraviti kormilo koje ce biti povezano sa krmenim zarcalom. Dakle ako nisi smislio neki novi nacin upravljanja onda elisa ostaje prije kormila. Sa srecom ti bilo budjenje ,
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže mesechar

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • sledece godine u ovo doba bicemo milioneri
  • Marina: Savska Oaza
« Odgovor #35 poslato: 09, 02, 2012, 09:42:22 pre podne »
ma jok bre Dule možda smo na pragu da budemo svedoci potpuno novog  epohalnog i originalnog pogona..ovo je samo Aleksandrov uvod ,sad će da krene serija slika i snimaka brodskog motora i levitatora novog brodskog pogona  eek eek
nikad kravata nikad stalni posao

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #36 poslato: 09, 02, 2012, 11:22:13 pre podne »
nemojte tako...mozda covjek ne zna...mozda nema love..a mozda je inovator...pa bi sam mrdao nesto....ali to sto mu treba rijesi za 200 eura s vanbrodskim koji zavari da ga ne ukradu i mirna bosna

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #37 poslato: 09, 02, 2012, 11:46:44 pre podne »
Ljudi, opet počinjete sa teorijom zavere. Čovek ima nešto što može da mu zadaje glavobolju (kradja vanbrodskog motora), a želeo bi da ima čamac koji je upotrebljiv i relativno siguran.

Aleksandre, ponekad postavljaš pitanje koje ti razumeš jer znaš šta ne znaš, ali nama ostalima zadaje glavobolje da otkrijemo šta pitaš.
Ni ja nisam razumeo pitanje oko položaja elise. Ako si hteo da znaš položaj elise po vertikalnoj rani u odnosu na zadnju dasku, elisa mora biti ispod krmenog zrcala. U ravni zadnje ploče (krmenog zrcala) može biti samo kavitaciona ploča vanbrodskog motora. A ako si mislio položaj elise po horizontalnoj osi, najčešće je ovako kako je na slici koju je Dule postavio, ali miže biti i u ravni sa zadnjom daskom (zrcalom), a neretko sam vidjao i da je ispred ploće (ali uvek iza lista kormila, gledano od krme ka pramcu), naročito ako ima zadnja platforma. Tu su uglavnom bezbednosni razlozi. Zamisli šta bi se desilo da se kupaš i želiš da se popneš na platformu ili u čamac a elisa ti se vrti nezaštićena oko nogu.

Ne sumnjam da su tvoje želje da nešto naučiš velike, ali ponekad moraš sam doći do nekih predznanja da bi mogao da postaviš pitanje pravilno.

Van mreže aleksandar

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #38 poslato: 09, 02, 2012, 15:30:49 posle podne »
izvinjavam se svima koji misle da sam provocirao
zahvaljujem na pomoci pa se cujemo za dva tri meseca
ne moras me banovati jer se necu ni pojavljivati na forumu bicu u garazi praviti moj camac
hvala veliki pozdrav