Ljudi, opet počinjete sa teorijom zavere. Čovek ima nešto što može da mu zadaje glavobolju (kradja vanbrodskog motora), a želeo bi da ima čamac koji je upotrebljiv i relativno siguran.
Aleksandre, ponekad postavljaš pitanje koje ti razumeš jer znaš šta ne znaš, ali nama ostalima zadaje glavobolje da otkrijemo šta pitaš.
Ni ja nisam razumeo pitanje oko položaja elise. Ako si hteo da znaš položaj elise po vertikalnoj rani u odnosu na zadnju dasku, elisa mora biti ispod krmenog zrcala. U ravni zadnje ploče (krmenog zrcala) može biti samo kavitaciona ploča vanbrodskog motora. A ako si mislio položaj elise po horizontalnoj osi, najčešće je ovako kako je na slici koju je Dule postavio, ali miže biti i u ravni sa zadnjom daskom (zrcalom), a neretko sam vidjao i da je ispred ploće (ali uvek iza lista kormila, gledano od krme ka pramcu), naročito ako ima zadnja platforma. Tu su uglavnom bezbednosni razlozi. Zamisli šta bi se desilo da se kupaš i želiš da se popneš na platformu ili u čamac a elisa ti se vrti nezaštićena oko nogu.
Ne sumnjam da su tvoje želje da nešto naučiš velike, ali ponekad moraš sam doći do nekih predznanja da bi mogao da postaviš pitanje pravilno.